Box Office: Leo úspěšně vstal z mrtvých

Box Office: Leo úspěšně vstal z mrtvých | Fandíme filmu
Revenant naštěstí není propadák, Star Wars ale sesadit nedokázal.

Poslední víkend na vrcholu? I tak by se dala označit tržba 41,6 milionů, se kterou se loučí Star Wars: Síla se probouzí. Příští týden přichází Ride Along 2 nebo 13: hodin Michaela Baye, jeden z nich Hvězdné války určitě sesadí. Bude z toho ale mít ten šťastlivec vůbec radost? Vychloubat tím, že jste sesadili film, který ve 23. dnu promítání sbíral za víkend 40 mega, se dá jen těžko. Co dál? V Americe jsme na 812 milionech, ve světě na 1,73 miliardy s čerstvými 53 miliony z Číny. Zatím jde pouze o tržbu za úvodní dva dny, těžko říct, jaká bude na východě skutečná poptávka a jestli to nejsou miliony "jen tak ze zvědavosti". Film už jinak pomalu přechází na standardní "blockbuster mód", takže se bude do konce svého pormítání hrát jako normální hit s klasickými propady a žádnými velkými překvapeními. Už budeme jen sledovat, jestli ten celosvětový Titanic opravdu půjde z cesty. Zatím padl alespoň Jurský svět, a tak jsou sedmé Hvězdné války definitivně třetím nejúspěšnějším filmem v žebříčku tržeb.

Až na dvojce tedy Revenant: Zmrtvýchvstání. Film, který se podle českého distribučního názvu sice tváří jako děsivý horor, ve skutečnosti je spíš survival podobenstvím, utržil 38 milionů dolarů. Spoustu lidí si oddychlo, protože film tíží přepálený rozpočet 135 mega, nabobtnalý touhou režiséra Alejandra Iňarritu natáčet za přirozeného světla a dalších podobných náročných podmínek. Lahoda pro filmové nadšence, noční můra pro producenty. Film ale nakonec bude DiCapriův čtvrtý nejlepší otvírák, během pár dnů překoná celou americkou tržbu Birdmana (42 milonů) a bez problémů utrží víc než všechny dosavadní Iňarritovy filmy dohromady.

Upřímně, ten film pořád potřebuje nějaký ten zahraniční kopanec, o který by se mohli postarat Foxové tradičně silní v zámořském marketingu (zatím nicméně z mezinárodních vod připlulo jen 20 milionů), jinak ale jde o parádní výkon, který zcela stojí na Leově jméně (Tom Hardy promine). Akademie bude rozhodně spokojená, víc než po vlažném Vlkovi z Wall Street, který se nemohl pořádně rozhodnout, jestli vydělávat nebo ne. Revenant, to je jiný příběh, který vydá za víc než stovky memů, ve kterých vyhrává sošku medvěd. Akademie totiž slyší právě na takovéhle otvíráky.

Nebyl by to jinak leden, aby nedorazil nějaký laciný horor, nejlépe za deset milionů. V roce 2016 tu tedy máme Les sebevrahů s Natalií "Margaery" Dormer, který kupodivu začíná s 13 miliony. Docela překvapení, že takhle nezáživný projekt prorazí mezi Star Wars a Revenantem, leckdo z vás asi bude očekávat i skvělé konečné tržby. Chyba. Na příští týden se totiž předpokládá rekordní sešup a ve třetím týdnu naprosté zapomenutí, že Les sebevrahů kdy existoval. Tak či tak je vidět, že lednové hororové kouzlo stále žije a tradice se tak v dohledné době určitě měnit nebude i kvůli takovéhle jednovíkendové slávě.

Zbytek se drží zuby nehty. Nejlépe se daří komediím a to jak Daddy's Home, tak Sisters. Will Ferrell s Markem Wahlbergem si připisují dalších 15 milionů ke 135 mega v Americe a celosvětově to dělá už 154 milionů. Všechna čest ale dvojici Fey/Poehler, jejíž film je vlastně jediný, který dokázal přežít pod tíhou Hvězdných válek od začátku do konce. Sestry jsou teď díky tomu na 83 milionech celosvětově, z toho 75 je z USA. Bohužel víc kin neustál Tarantino. Osm hrozných sice vyrazilo do necelé třítisícovky kin, další diváci ale nepřišli. Film má ve druhém týdnu jen 6,3 milionu a měl zatracené štěstí, že nevlezl DiCapriovi do cesty a šel do kin raději o týden dřív. Zbytek světa se tak bude muset dost otáčet, protože rozpočet činil 44 milionů a v Americe se zatím utržilo milionů 41.

Vítězem je stále "čtveřice hrozných" ze Sázky na nejistotu, která je o tom, jak pár bankéřu (Carell, Gosling, Bale, Pitt) potají vydělalo spoustu peněz. Paradoxní, že? Film, který proklouzl do kin o Vánocích a doteď se drží jako nikdo jiný, utržil čerstvě 6,3 milionu a také má na kontě už nějakých 42 milionů. Na rozdíl od Tarantina je ale na světě už pět týdnů, padá standardně o 20 až 30 procent, pořád jako by o něm ale nikdo nevěděl, ale mluví se o něm víc jako o oscarovém favoritovi, který se bude prát o ceny s další hereckou týmovkou, Spotlightem. Mezinárodně se podařilo vybrat dalších 10 milionů.

Příští týden Poldův švagr, 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází a animák Ledová sezóna.

Zdroj: Forbes

Les sebevrahů

08.01.2016 | USA
Thriller, Horor
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu