Doctor Strange: Další artwork a Doktorova kouzla

Doctor Strange: Další artwork a Doktorova kouzla | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 6 obrázků
Marvel odhaluje Strangeovy kouzelnické schopnosti a obecně další podrobnosti o jednotlivých postavách.

Marvel na svém oficiálním webu zveřejnil ve vyšší kvalitě artworky ke snímku Doctor Strange, které byly před několika dny zveřejněny v menší velikosti v magazínu EW. Je mezi nimi i jeden zbrusu nový obrázek, na kterém je k vidění Sanctum Sanctorum, doktorův příbytek v New Yorku. Charakteristické kruhové okno můžete vidět také na fotce z natáčení, o kterou se podělil producent Louis D'Esposito.

Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) je brilantní a arogantní chirurg z New Yorku, který si při autonehodě vážně poraní ruce. Za každou cenu chce najít lék, proto putuje do nepálského Kathmandu, kde hledá tajemnou the Ancient One (Prastarou), v podání Tildy Swinton. Brzy ale zjišťuje, že našel úplně něco jiného, než hledal. Prastará mu nenabízí lékařskou, ale metafyzickou pomoc. Pokud má Strange něco získat, musí osvobodit svou mysl. Newyorský doktor ale zpočátku na "pohádky" nevěří. Prastará i její učedník Karl Mordo (Chiwetel Ejiofor) v něm rozpoznají někoho, kdo by jim mohl být prospěšný, a kdo má takové schopnosti, aby se s nimi mohl ponořit do jejich sureálného světa a pomoci jim proti nebezpečí, jemuž čelí. Proto udělají vše proto, aby jej skutečně naučili svému způsobu života.

Jak už bylo řečeno mnohokrát, film má být pro Marvel vstupní branou do magické části jeho světa a kouzlení uvidíme skutečně v mnoha podobách. Doktor bude samozřejmě sesílat zaklínadla, která budou mít stejně jazykolamná označení, jako v komiksech. Pak je tu Doktorův plášť levitace, který mu dává možnost létat. Nejedná se však o létání, jaké předvádějí Thor nebo Iron Man. Jde spíš o vznášení a plášť má navíc do určité míry vlastní hlavu, takže bychom se měli dočkat létání docela originálního. Dále Doktor kreslí do vzduchu světelné mandaly, které může používat jako štíty nebo je vrhat jako zbraně. A také dokáže před vašima očima přímo ve vzduchu otevírat portály, kterými lze projít na druhou stranu světa. A to je všechno jen vrcholek ledovce, v dalších filmech bude Strange postupně objevovat svoje další a další schopnosti.

Důležitou úlohu bude hrát také amulet známý jako The Eye of Agamotto (Oko Agamottovo), který podle Kevina Feigeho bude mít ve filmech celou řadu schopností a pokud by padl do špatných rukou, byl by velice nebezpečný. Jeho nejsilnější schopností je, že dokáže ovlivňovat pravděpodobnost nebo jinak řečeno, manipulovat s časovým kontinuem. A manipulace s časovým kontinuem je podle marvelovského šéfa podstatnou částí příběhu!

Komu budou patřit ty nesprávné ruce? Téměř určitě Madsi Mikkelsenovi, který ve filmu hraje stále ještě neodhalenou postavu. Víme o něm, že je hlavním záporákem snímku, že je to kouzelník a podle nejnovějších informací věří tomu, že v paralelních dimenzích najde klíč k nesmrtelnosti. A co potom baron Mordo, Doktorův klasický úhlavní oponent? O něm víme, že má dlouholetý úzký vztah s the Ancient One. Je jejím žákem a přivede k ní Stephena Strange. Je to komplexní postava a nedá se o ní říct, že by to byl hrdina nebo padouch. Že by nám konečně Marvel nabídl dalšího prokresleného protivníka, jakým byl doposud vedle skvělých seriálových záporáků (Kingpin, Killgrave) pouze Loki?

The Ancient One je klasická komiksová postava, která žije v Himalájích a je Strangeovým mentorem. V sešitech je to starý asiat, ve filmu postavu hraje Tilda Swinton. Šéf Marvelu Kevin Feige k tomu říká, že už několikrát filmaři některé věci oproti komiksům změnili a jednoduše se to stalo i tentokrát. V nejstarších komiksech byla postava jen asijskou karikaturou typickou pro danou dobu, takže z ní stejně příliš čerpat nešlo. The Ancient One je navíc jen titul, který může nosit kdokoliv – muž i žena. Postava, kterou hraje Tilda Swinton bude ve filmu oslovována jako žena, nicméně bude působit záměrně velice androgynně, protože její pohlaví zkrátka není důležité. Sama Tilda Swinton dle svých slov nedokáže říct, jestli hraje muže nebo ženu a bude na každém divákovi, jak ji bude vnímat.

Neurochirurg doktor Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) po strašlivé autonehodě objevuje skrytý svět magie a alternativních dimenzí. Dále hrají: Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Michael Stuhlbarg, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton a Scott Adkins. Režíruje Scott Derrickson, scénář napsal společně s C. Robertem Cargillem. Datum české premiéry je stanoveno na 3.11. 2016.

Zdroje: Marvel, Louis D'Esposito, EW leden 2016, EW, EW II, EW III

Doctor Strange

04.11.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

Doctor Strange: Další artwork a Doktorova kouzla | Fandíme filmu Doctor Strange: Další artwork a Doktorova kouzla | Fandíme filmu Doctor Strange: Další artwork a Doktorova kouzla | Fandíme filmu Doctor Strange: Další artwork a Doktorova kouzla | Fandíme filmu Doctor Strange: Další artwork a Doktorova kouzla | Fandíme filmu Doctor Strange: Další artwork a Doktorova kouzla | Fandíme filmu Doctor Strange: Další artwork a Doktorova kouzla | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest