Bod zlomu: Zajímavosti z natáčení a sada filmů o filmu

Bod zlomu: Zajímavosti z natáčení a sada filmů o filmu | Fandíme filmu
Podívejte se a přečtěte si, jak se natáčel akční remake plný extrémních sportovních výkonů.

V poslední den minulého roku do našich kin vstoupil akční film Bod zlomu (Point Break). Koprodukční snímek, který je remakem poměrně úspěšného filmu Kathryn Bigelow z roku 1991, jsme si představili v dřívějších článcích, kde jste se také mohli podívat na trailery. Dnes nabídneme několik zajímavostí z natáčení a šestici krátkých filmů o filmu a videí ze zákulisí.

  • Děj filmu se odehrává zhruba během jednoho měsíce. Natočit ho přitom trvalo skoro jeden celý rok, natáčelo se na čtyřech kontinentech v deseti zemích. Tvůrci se snažili natáčet ve skutečných lokacích, zelené plátno a vizuální efekty se snažili využívat s rozmyslem.
  • Extrémní sporty se tvůrci snažili natočit moderním a atraktivním způsobem. Používali při tom různé digitální kamery, za všechny stojí zmínit zejména čím dál populárnější akční kamery GoPro.
  • Přestože se prohlašuje za velkého fanouška původního filmu, Edgar Ramirez, představitel Bodhiho, nechtěl svoji postavu pojmout stejně, jako ji zahrál Patrick Swayze. Jeho pojetí je podle něj unikátní a nenapodobitelné. Cílem tvůrců tedy byla podle něj spíše nová adaptace původního příběhu.
  • Na filmu spolupracovalo několik významných osobností světa extrémních sportů, jmenovitě Jeb Corliss (létání ve wingsuitu), Bob Burnquist (skateboarding), Chris Sharma (horolezectví), Laird Hamilton a Sebastian Zietz (oba surfing). Ohledně natáčení surfování měli tvůrci štěstí, druhý štáb natáčel na Hawaii zrovna v době, kdy zde byly dost možná největší vlny za uplynulé desetiletí.
  • Film obsahuje scény natáčené na Andělském vodopádu ve Venezuele – vůbec nejvyšším vodopádu na světě. Ten se nachází v národním parku Canaima, pro natáčení zde musel štáb získat několik povolení od venezuelské vlády. Tyto scény byly zároveň technicky velmi náročné a jedny z nejdražších.

Ohlasy na samotný jsou zatím převážně negativní, přičemž akční a trikové sekvence jsou asi jedinou stránkou filmu, která je vyloženě chválena. Příběh prý za moc nestojí a ze srovnání s původním filmem vychází nový Point Break jako poražený. Co vy? Půjdete na novinku do kina, nebo radši sáhnete do archivu a pustíte si starý kousek?

Policajt v utajení pronikne do gangu extrémních sportovců, kteří za pomoci svých schopností vykrádají banky a snaží se narušit světovou ekonomiku. Potíž je v tom, že se agent FBI Johnny Utah začne sbližovat Bodhim, charismatickým leaderem gangu.V hlavních rolích se objeví Luke Bracey, Édgar Ramírez a Teresa Palmer. Režíroval Ericson Core. Datum české i slovenské premiéry jsou stanovené na 31.12. 2015.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest