Téma: O čem vlastně budou Star Wars 7? Víme, že nic nevíme!

Téma: O čem vlastně budou Star Wars 7? Víme, že nic nevíme! | Fandíme filmu
Nebojte se spoilerů a pojďte žasnout nad tím, jak strašně málo toho víme o ději Star Wars: Síla se probouzí. #NoSpoilers!
  1. Kapitola č.1
  2. Proč je málo zákulisních spoilerů?
  3. To málo, co o filmu skutečně víme

Možná máte pocit, že dva dny před premiérou nemá smysl číst článek o ději Star Wars: Síla se probouzí. Jenže my o tom ději pořád příliš mnoho nevíme. V dnešní době je běžné, že trailery vyžvaní celý film, prakticky od začátku až do konce a vy si pak v kině jen odškrtáte známé položky. Režisér J.J. Abrams tohle bytostně nesnáší a chtěl se tomu za každou cenu vyhnout. Studio Disney mu nečekaně vyšlo vstříc.

Oficiální propagační kampaň tak nabízí řadu střípků, ale nic konkrétního. V synopsi zveřejněné Disneym stojí: Darth Vader byl poražen, ale zbytky Impéria neztratily nic ze své chuti po moci. Třicet dva let po Návratu Jediů přichází Star Wars: Síla se probouzí, které představí směs původních i nových hrdinů. To opravdu není nic moc konkrétního, že? A trailery tu synopsi docela věrně kopírují. Viděli jsme záběry starých hrdinů i nových hrdinů, občas nějakou jejich interakci. Ať už je ale upoutávek sebevíc, pořád odhalují především krásy cizích planet, střípky z akčních scén nebo nostalgická ohlédnutí s postavami z původní trilogie. Jak to všechno zapadá dohromady, jen těžko soudit.

A i když došlo na nejrůznějších rozhovory s tvůrci a herci, mluvilo se prakticky o všem, jen ne o ději. Každý z herců směl postupně odhalit několik klíčových charakteristik své postavy (rozebereme je v samostatném článku), prozradit něco navíc se ale všichni báli. Rozhovory se točily kolem vzpomínání na staré filmy, popřípadě kolem toho, jak velcí jsou noví herci fanoušci. Rozebíraly se kostýmy, kulisy a natáčení. Řešil se důraz na využití praktických efektů, natáčení na kameru IMAX nebo způsob, jakým vznikalo několik málo digitálních postav. J.J. Abrams, producentka Kathleen Kennedy a scenárista Lawrence Kasdan dokonce až nevídaně upřímně hovořili o bolestivých přípravách, které vlastnímu natáčení předcházely. O samotném ději, ba dokonce o prachobyčejné zápletce, však nepípla ani myška!

Další kapitola »

Star Wars: Síla se probouzí

14.12.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest