Mumie, Wolf Man a Frankensteinova nevěsta postupují vpřed

Mumie, Wolf Man a Frankensteinova nevěsta postupují vpřed | Fandíme filmu
The Wolf Man má datum premiéry, Mumie a Frankensteinova nevěsta pokukují po hollywoodských hvězdách. Scenáristé hovoří o budoucnosti celého provázaného světa.

Studio Universal chystá do kin provázaný svět hororových monster a v našem starším článku se o něm dočtete řadu podrobností. Postupně ale na světlo vyplouvají další a další detaily. Filmaři znovu potvrzují, že jednotlivé filmy budou vzájemně provázané, že postavy budou přecházet z filmu do filmu, a že nakonec se potkají ve společné týmovce. Momentálně se všechno pečlivě chystá, nic se nesmí uspěchat.

Každý rok má jít do kin jeden film, přičemž jako první je na řadě Mumie, kterou uvidíme v českých kinech 23.3. 2017. Natáčet se má začátkem roku 2016. Hollywoodský zpravodaj Variety tvrdí, že filmaři jednají s Tomem Cruisem, kterého by chtěli obsadit do hlavní role a servery The Wrap a THR tvrzení potvrzují. Deadline naopak tvrdí, že žádná jednání neprobíhají. Tak či tak scénář napsal Jon Spaihts (Prometheus, Doctor Strange) a režíruje Alex Kurtzman (Lidé jako my, scenárista nového Star Treku či Transformers).

30.3. 2018 má mít mezinárodní premiéru The Wolf Man. Datum premiéry bylo oznámeno čerstvě a zatím o filmu víme jenom tolik, že jej píše Aaron Guzikowski (Zmizení). The Wolf Man samozřejmě není nikdo jiný, než starý dobrý vlkodlak. V poslední době tomuhle monstru dělala nepěkné jméno sága Twilight, v jeho klasické poloze jsme ho mohli vidět naposledy v roce 2010, když si jej v dobovém strašidelném dramatu zahrál Benicio del Toro.

Tím to ale samozřejmě nekončí. Další v pořadí by mohla být Frankensteinova nevěsta (Bride of Frankenstein). Jak název napovídá, jedná se o příběh o družce Frankensteinova monstra – protože nikdo nechce být sám. O projektu se zatím nic konkrétního neví, nicméně šušká se o tom, že když už studio Universal zaplatilo Angelině Jolie drahý projekt U moře (podle některých zdrojů stál i s marketingem až 40 milionů dolarů a zatím utržil 1,5 milionu), bude předpokládat, že s ním herečka hodlá na oplátku i nadále spolupracovat. Třeba právě jako představitelka hlavní role ve Frankensteinově nevěstě.

Krom toho jsou podle nejnovějších zpráv také Van Helsing (o tom jsme psali nedávno) a Dracula. Toho jsme nedávno viděli ve filmu Dracula: Neznámá legenda a od té doby se debatuje o tom, jestli snímek bude nebo nebude vůbec prvním filmem sdíleného světa příšer. Všechny články z poslední doby se nicméně tváří, že výchozím bodem bude až Mumie z roku 2017. Kolem některého z projektů (pravděpodobné kolem Mumie, ale není to jisté) se podle nepotvrzených informací motají také Idris Elba a Jessica Chastain.

Hlavní slovo mají v chystaném světě monster producenti Alex Kurtzman (Mumie) a Chris Morgan (série Rychle a zběsile). Ti jsou součástí týmu deseti scenáristů, z nichž každý dostal na starost jedno monstrum. Na společných poradách pak všichni konzultují, jak jednotlivé příšery zapadají do společného světa a jak ten svět posouvat kupředu. Najatí výtvarníci zároveň připravují vzhled jednotlivých filmů.

Chystané snímky budou čerpat z klasických monster filmů studia Universal. Scenáristé se snaží vypíchnout prvky, které jsou pro klasická monstra stěžejní a bez kterých se prostě nejde obejít a nejde je jakkoliv měnit a zároveň monstra přenést do moderní doby a naplnit filmy současnými tématy. Filmy rozhodně budou pojaté vážně, budou se zabývat rodinou a příslušností - ptát se: „Kam v tomhle světě patřím“? Hrdinové bývají až příliš dokonalí a s tím se většina diváků nedokáže podle Morgana ztotožnit. Zato něco temného je v úplně každém. A každý má chuť proměnit své prokletí v něco pozitivního. Monstra se dlouho skrývala ve stínech a teď nastal čas je znovu vyvést na světlo.

Tak co vy na to? Jste na monster filmy zvědaví? Nebo to celé až příliš zavání snahou mít nějaký svůj provázaný svět za jakoukoliv cenu?

Zdroje: THR, THR II, The Wrap, Meet the Movie Press, Deadline, BOM, Variety, Variety II

Mumie

09.06.2017 | USA, Velká Británie, Čína, Namibie
Akční, Dobrodružný, Fantasy, Thriller, Horor
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu