Transformers inspirují budoucnost G.I. Joe a Mikronautů

Transformers inspirují budoucnost G.I. Joe a Mikronautů | Fandíme filmu
Transformers 5 potřebují nové scenáristy. Akiva Goldsman bude mít jiné povinnosti. Zároveň nám prozradil něco málo o budoucnosti Transformers.

Dosud jsme se domnívali, že Transformers 5 napíše Akiva Goldsman, muž, který vedl komisi, jež načrtla propojený transformeří vesmír a naplánovala robotické filmy na deset let dopředu. Společnosti Hasbro a Paramount pro něj však mají jiný úkol. Goldsman má vést týmy, které naplánují budoucnost série G.I. Joe a série Mikronauti.

Micronauts jsou další populární hračkou, která se sice v minulosti přestala vyrábět, ale Hasbro teď na ni vlastní práva a pokud skutečně vznikne celovečerní film, hračky se určitě zase objeví v regálech. Největším tahákem zhruba deseticentimetrových figurek bylo to, že šly rozebrat na části a ty pak bylo možné složit novým způsobem, jako takové jednodušší Lego. Jsme zvědaví, jakým způsobem kolem tohoto konceptu vznikne film. Zdá se, že ve světě hraček budou Mikronauti propojení s Transformers, takže není zcela vyloučeno, že se něco takového stane i na filmovém plátně.

Místo Goldsmana Paramount chce, aby scénář k Transformers 5 napsali Art Marcum a Matt Holloway (Iron Man), kteří byli v létě součástí Goldmanovy komise. Pomáhat by jim měl Ken Nolan, scenárista válečného dramatu Černý jestřáb sestřelen. Akiva Goldsman bude na film dohlížet jako jeden z producentů.

A co vlastně můžeme od Goldsmanových Transformerů očekávat? Scenárista prozradil, že stejně tak jako v televizi je i v kinech podle jeho názoru ideální, když jsou jednotlivé epizody/díly sice navzájem propojené, ale zároveň je každý z nich uzavřeným příběhem, který diváky plně uspokojí. Provázaný svět Transformers by měl fungovat přesně takhle. Akiva byl tázán také na to, jestli si dokáže představit transformerovský film bez lidí. Fungovat by podle něj mohl a stejně tak by se ve světě Transformerů mohl odehrávat dobrý příběh bez robotů. Interakce lidí s boty je ale podle něj na celé sérii to nejlepší a proto by jejich odloučení spíš nedoporučoval. Krátkodobě ale prý může fungovat leccos.

Co tím přesně scenárista myslí? Před časem se objevila nepotvrzená zvěst, podle které by Transfomers 5 měli mít hned dvě dějové linky, přičemž jedna by se dál soustředila na pozemské události a v té druhé bychom se společně s Optimem Primem mohli vydat na jeho samostatnou vesmírnou výpravu. Možná ale také Akiva naráží na chystaný animák, ve kterém by lidé měli chybět úplně. Goldsman potvrdil, že se film chystá a dále doplnil, že to bude prequel, který se bude odehrávat dávno před tím, než se Optimus Prime a Megatron objevili na Zemi.

Uvidíme, jak megalomanské hračkářské plány nakonec dopadnou, zatím stále ještě nevíme ani to, kdy přesně uvidíme Transfomers 5, takže na nějaké Mikronauty a další díly G.I. Joe je asi času dost.

Zdroje: IGN, Deadline, TFW 2005

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest