Hodný dinosaurus: Pixarovka, co málem nebyla

Hodný dinosaurus: Pixarovka, co málem nebyla | Fandíme filmu
Po animáku V hlavě zveřejnilo studio Pixar letos ještě jeden film. Tentokrát o mluvících dinosaurech. Koukněte na trailery.

Po velmi úspěšném snímku V hlavě se ode dneška v kinech v ČR a SR promítá letos již druhý film od studia Pixar jménem Hodný dinosaurus. Je to vůbec poprvé v historii studia, kdy jsou uvedeny dva jejich filmy v jeden rok. Neznamená to ovšem, že by se tvůrci od nynějška rozhodli vypouštět do kin každý rok dvojici filmů. Důvodem jsou produkční problémy Hodného Dinosaura.

Na filmu se začalo pracovat již někdy v roce 2009, avšak v průběhu tvorby byl odvolaný původní režisér filmu Bob Petersen a téměř celý herecký tým, který namlouval postavy. Kromě toho byl zásadně předělaný i samotný děj filmu a došlo tak k posunutí termínu premiéry a přesunutí ostatních filmů. Novým režisérem se stal Peter Sohn (krátkometrážní anim. film Polojasno), který na projektu pracoval od začátku a postavy mimo jiné namluvili nepříliš známý Raymond Ochoa, dále Jeffrey Wright (Hunger Games: Vražedná pomsta), Frances McDormand (Až vyjde měsíc), Steve Zahn (Sahara) nebo Anna Paquin (seriál True Blood). Scénář napsala Meg LeFauve (V hlavě).

Děj filmu staví především na jedné otázce: Co kdyby Zemi nezasáhnul asteroid, který způsobil vyhynutí dinosaurů? V tomto „nezasaženém“ světě žije bojácný apatosaurus Arlo (Ochoa) společně se svojí rodinou na farmě, kterou obhospodařují. Přesto, že se ho jeho rodiče (Wright a McDormand) snaží naučit větší odvaze, Arlo má problém i s chovanými zvířaty. Když je ale velkou vodou odnesen daleko od domova, bude potřebovat pořádnou dávku kuráže, aby se přes nebezpečnou divočinu dostal zpět k rodině. Naštěstí potká lidského chlapce, který slyší na jméno Spot a po počátečních „rozpacích“ se oba spřátelí.

Dle ukázek je vidět prvotřídní zpracování s téměř fotorealistickým prostředím, kontrastující s „pohádkově“ vypadajícími postavami. Jak se toto grafické pojetí, krkolomná produkce a fakt, že zítra je v USA Den díkůvzdání projeví na návštěvnosti se dozvíme již v neděli v rubrice Box Office. Naše recenze je také na cestě.

Přidat na Seznam.cz
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest