Aquaman si pořídil třetího scenáristu

Aquaman si pořídil třetího scenáristu | Fandíme filmu
Oceán je rozlehlý a dva scenáristé na podvodního superhrdinu nestačí.

Nedávno jsme to slyšeli přímo z úst producenta Charlese Rovena – Warner při natáčení komiksových filmů nijak nezmatkuje. Záměrně najímá několik scenáristů, kteří pracují na jednotlivých projektech paralelně, a pak buď vybere ten nejlepší scénář, nebo jejich prvky navzájem kombinuje. Také Aquamana dosud psali hned dva různí autoři, Will Beall a Kurt Johnstad. Teď se k nim připojuje ještě třetí muž, David Leslie Johnson. Není zatím úplně zřejmé, zda Leslie napíše třetí separátní scénář, nebo s režisérem Jamesem Wanem pouze zpracuje nějakou finální verzi z textů, které vznikaly doposud. Johnson s Wanem napsal pokračování jeho hororu V zajetí démonů a má na svědomí například také Hněv titánů nebo pár dílů seriálu Živí mrtví.

V komiksech je Aquaman známý pod občanským jménem Arthur Curry, je synem lidského strážce majáku a šlechtičny z Atlantidy, bájné podvodní říše obývané mořským národem s nadlidskými silami. Díky královské krvi a dvojímu původu získává Arthur během dospívání schopnosti, které Atlanťany dokonce převyšují. Je dokonalý plavec, dokáže dýchat pod vodou a ovládat vodní živočichy. Díky dlouhým pobytům v hlubinách je zvyklý odolávat obrovským tlakům, takže je jeho tělo jen těžko zranitelné a vládne silou, která se blíží nejmocnějším superhrdinům v DC Universe.

Jeho trojzubec je mocná magická zbraň, která dovede zranit i ty nejmocnější protivníky. Na druhou stranu Aquaman při pobytu na souši postupně slábne a vždycky patřil mezi vysmívané hrdiny, díky nepraktickým schopnostem (komunikace s vodními tvory) a tak trochu zženštilému vzhledu. Moderní komiksy z něj však udělaly ošlehaného mořského vlka s harpunou místo useknuté ruky a složitou, zajímavou osobnost, která má komplexy z toho, že ji veřejnost nebere vážně. Kromě toho, že se Arthur stává během života králem Atlantidy a sedmi oceánů, je také jedním ze zakládajících členů Justice League. Aquamana ztvární Jason Momoa, film má českou premiéru naplánovanou na 26.7. 2018.

Zdroj: THR

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest