Berani: Bratrskou hádku ukončí láska k chundelatým ovečkám

Berani: Bratrskou hádku ukončí láska k chundelatým ovečkám | Fandíme filmu
Severský film, to nejsou jen tvrdé detektivky, ale i poctivá dramata. Seznamte se s aktuální premiérou, koukněte na trailer.

Severské filmové tvorbě přichází na chuť čím dál více diváků. Není proto již tak ojedinělým jevem, když se nějaký ten film ze severu podívá i do širší české distribuce. Jedním z nich je i film Berani (Hrútar). Tento islandský film Grímura Hákonarsona (Říše léta) sklízí chválu na festivalech po celém světě (promítal se např. v Torontu nebo také na letošním KVIFF). V Cannes dokonce zvítězil v sekci Un Certain Regard, která je zaměřená především na mladší a nezkušené tvůrce. Ačkoli za sebou Hákonarson má pár dokumentárních pořadů a kraťasů, Berani jsou jeho teprve druhým celovečerním filmem, ke kterému napsal také i scénář. Kromě hlavních herců Theodóra Júlíussona (Smích racků) a Sigurður Sigurjónssona (Filmové dny) má pochopitelně ve filmu své nenahraditelné místo také islandská fauna a flóra.

Navzdory tomu, že jsou prakticky sousedé, nepromluvili spolu bratři Gummi (Sigurjónsson) a Kiddi (Júlíusson) již 40 let. Zatímco Gummi je spíše kliďas, Kiddi je velmi temperamentní a rád se napije. Oba ovšem spojuje jejich vášeň pro chov ovcí a beranů, který je zároveň jejich zdrojem obživy. V soutěži místních farmářů se vždy stanou finalisty, avšak ve chvíli, kdy se v údolí objeví případ nebezpečného onemocnění zvířat, hrozí jejich chloubám konec. Každý se s tím musí „poprat“ po svém a pro bratry by to mohl být dostatečný důvod, alespoň na chvíli spojit síly.

Berani se v českých kinech promítají již ode dneška Pokud tedy stále váháte, zda na snímek zajít, třeba vám pomůže ukázka níže.

Přidat na Seznam.cz
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest