Recenze: Fakjů pane učiteli 2

Recenze: Fakjů pane učiteli 2 | Fandíme filmu
Samozvaná parta kreténů pořád výborně baví, i když se jedničku překonat nepodařilo.

Komu se nelíbila jednička, nesnáší dabing a preferuje inteligentní komedie, může klidně přestat číst už v úvodu, protože ve Fakjů pane učiteli 2 nového filmového favorita nenajde. Komu se jednička líbila, přiblblé komedie se mu nepříčí a rád si poslechne i povedenou verzi dabingu, může směle číst dál. Výhodu mají pedagogové a lektoři, kteří v obou filmech najdou krom kvalitní dávky zadostiučinění taky spoustu inspirace.

Zeki (Elyas M’Barek) prožívá učitelskou krizi, učení ho nebaví, studenti mu lezou na nervy a jet s nimi na školní výlet je to poslední, po čem touží. Jenže když mu do Thajska odfrčí zbytek jeho posledního lupu, nemá tak úplně na vybranou a školní výlet s bandou exotů je najednou vlastně docela fajn nápad.

Fakjů 2 si nebere servítky snad ještě víc než jednička a servíruje tak jak na běžícím páse vtipy i docela přes čáru. Začátek je sice pomalejší a kvůli zamotanější zápletce jsou tu trochu patrnější nějaká hluchá místa, ale pořád jde o svižnou zábavu a „družstvo kreténů“ v čele s Elyasem M’Barekem nemá problém utáhnout celou téměř dvouhodinou stopáž bez jediného zívnutí. Drobným smítkem na kráse je občasná snaha o „hlubší děj“. Někdy sentimentální tendence do příběhu relativně zapadají a neruší, jindy působí lehce nepatřičně. Větší pěst na oko je režijní i scenáristické zaváhání v závěru, kdy se dočkáváme asi pěti různých konců-nekonců.

Trochu zaplakají fanoušci Karoline Herfurth (Lisi), která tentokrát dostala výrazně méně prostoru, naopak jásat budou (teď už početní) fandové Elyase (Zeki), Jelly Haase (Chantal) a Maxe von der Groebena (Danger), kteří mají prostoru požehnaně. Smutnit nejspíš budou i fanoušci původního znění (německá verze se v českých kinech vůbec nepromítá), nicméně v případě Fakjů pane učiteli, jak jedničky, tak i dvojky, je dabing velmi povedený, a ač některé vtipy samozřejmě zaniknou v překladu, hlasy k postavám sedí skvěle a pořád je čeština (alespoň pro mne) přístupnější než původní němčina.

Verdikt

Druhé Fakjů sice nedosáhlo na laťku nahozenou první dílem, pořád jde o dobře vypadající nenáročnou záležitost, která si dává za úkol bavit. A to, s kombinací dobrých herců, nálože vtipů a skvělým soundtrackem zvládá na výbornou.

Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest