Gambit lanaří dalšího režiséra

Gambit lanaří dalšího režiséra | Fandíme filmu
Komiksovému mutantovi se na svět nějak nechce. A proč vůbec projekt opustil Rupert Wyatt? AKTUALIZOVÁNO o další dva režisérské kandidáty.

AKTUALIZACE: Podle serveru Heroic Hollywood produkce vedle Douga Limana zvažuje také Shanea Blacka (Kiss Kiss Bang Bang, Iron Man 3) a Joa Cornishe (Útok na věžák, spoluscenárista Ant-Mana). Který z pánů by vám byl nejbližší.

Původní novinka (20.10.): Gambit, další komiksovka zasazená do světa X-Menů, se chystá už docela dlouho a projekt měl problém najít vhodného režiséra. Nakonec už to vypadalo, že film natočí Rupert Wyatt, ten ale na poslední chvíli vycouval. Opět se tedy hledá náhrada a podle nejnovější šuškandy by jí mohl být Doug Liman. Toho podle zákulisních zvěstí lanaří sám Channing Tatum, producent filmu a představitel hlavní role. Jenže není vůbec jisté, jestli Liman bude mít čas, protože momentálně zvažuje také natáčení pokračování sci-fi Na hraně zítřka. Zajímavé je, že dosud se Gambit poohlížel po režisérech, kteří si obvykle vybírají ambicióznější projekty, Liman patří spíš mezi dělníky akčního filmu, kterému se tu a tam povede chytit zajímavějšího projektu. Během kariéry nabídl silnější i slabší výsledky a říká se o něm, že je tak trochu zmatkář, který překračuje rozpočty, spoustu toho během natáčení mění a vlastní film hledá teprve ve střižně. Je tedy otázka, jestli by Liman vůbec byl vhodným režisérem pro první film postavy, o které se občas mluví jako o nástupci Wolverina, dosavadní vůdčí figury X-Menů, kterou teď její představitel Hugh Jackman hodlá odvést do důchodu.

A proč vlastně projekt opustil Rupert Wyatt? Oficiální vyjádření hovořilo o konfliktu termínů s nějakým jiným projektem. Už tenkrát tohle tvrzení působilo přinejmenším podezřele a některé filmové portály s konexemi ve studiu Fox jej zpochybňovaly. Podrobně teď tehdejší události rozebírá Hollywood Reporter. Podle serveru se stalo to, co Wyatt zažil už několikrát. Talentovaný režisér se bojí podepsat pod film, u kterého si není naprosto jistý, že by dokázal zaručit stoprocentní výsledek. Aby něco takového mohl garantovat, potřebuje mít určitou míru tvůrčí svobody. A to je u stamilionových projektů samozřejmě problém, protože filmové studio logicky chce mít nad svou riskantní investicí kontrolu.

Wyatt takhle nenašel s producenty společnou řeč při přípravách Úsvitu Planety opic nebo Equalizéra. Oba snímky nakonec natočil někdo jiný. A u Gambita platí to samé. Wyatt se setkal s Tatumem, začal vybírat natáčecí lokace a dokonce se spolu s Channingem vypravil na letošní Comic-Con. Postupně se ale začalo ukazovat, že se vize režiséra a studia rozcházejí, a že Rupert nedokáže svoji verzi prosadit. Než aby se zdlouhavě s Foxem přel a úzkostlivě se bál, jestli z několikaměsíčního přetahování vyleze uspokojivý film, raději se natáčení vzdal. Pravděpodobné je i to, že po potížích, které studio zažilo během natáčení Fantastické čtyřky s  Joshem Trankem, je teď Fox s novými režiséry daleko striktnější.

Nový Gambit  je úplný restart, postava nebude mít žádnou souvislost s předchozí verzí, kterou hrál ve filmu X-Men Origins: Wolverine Taylor Kitsch. Z toho co víme z různých rozhovorů a z komiksů, bude na plátně Gambit antihrdina, muž na hraně mezi dobrem a zlem, který se s X-Meny nekamarádíčkuje každý den. Je to zloděj a zároveň gentleman s dobrým srdcem, namyšlený frajírek a také jižan, rodák z New Orleans (Louisiana by měla hrát ve filmu důležitou roli). Gambit ovládá proudy čiré kinetické energie, ale také je zručný v boji muže proti muži, ve kterých využívá tyč bo. Hlavní roli hraje Channing Tatum, se kterým Fox do budoucna počítá jako s určitou náhradou za odstupujícího Hugha Jackmana. Scénář napsal Josh Zetumer podle námětu Chrise Claremonta. Datum české premiéry je prozatím stanoveno na 6.10. 2016, ale po odložení natáčení se nejspíš ještě změní. 

Zdroje: Heroic Hollywood, THR, Deadline, Jeff Sneider

Gambit

USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest