Hazard očima filmu

Hazard očima filmu | Fandíme filmu
Svět sázení a jak s ním pracuje Hollywood.

Filmů o hazardu nevzniklo během let zrovna málo. A nemyslíme tím filmy, které se odehrávají v hráčském prostředí, jako třeba série Dannyho parťáci. Myslíme tím ty, ve kterých je hazard hlavním tématem, je motorem, který pohání film kupředu. Na hazardu lze vystavět skvělý filmový příběh, je přirozeně nabitý intenzivními emocemi, střetává se s morálkou a s elementem náhody.

Při současné všudypřítomnosti internetu je překvapivé, že se jen několik filmů věnuje internetovému hazardu, jako například Hra na hraně. Možná je to povahou online hraní, při kterém je interakce s živými lidmi dost omezená. Možná je to typem her. Poker a blackjack jsou poněkud vyhrocenější než bingo. bingosweets.com je jednou z mnoha dostupných bingo stránek, kde můžeme uhasit svou žízeň po bingu. Nicméně připravit podle něj příběh k filmu, by mohlo být složité.

Jak bývá hazard vpletený do hollywoodských filmů?

Poker

Když přijde řeč na poker, Hráči a Cincinnati Kid jsou společně největšími kandidáty na titul nejlepšího pokerového filmu. Oba filmy byly dobře zahrané a měly dobré herce: Hráči měli Matta Damona, Cincinnati Kid legendárního Stevea McQueena. Oba dva filmy ukazují temné zákulisí světa pokeru. Oba mají dobře napsaný scénáře a museli bychom si hodit korunou, abychom rozsoudily, který je lepší. Podívejte se na ně a rozhodněte sami.

Koňské dostihy

Je spousta skvělých filmů o samotných sportovních dostizích, jako třeba Seabiscuit, Sekretariat: Příběh šampiona, Phar Lap a staré klasiky jako třeba Černý hřebec a O velkou cenu. Nicméně Sázkař s Richardem Dreyfussem je jediný film, ve kterém jsou hazard a sázení na dostihy hlavním tématem. Snímek je komedií, která ukazuje jeden den ze života smolařského sázkaře na koníčky. Příběh se začíná odvíjet ve chvíli, kdy Dreyfuss dostane šťastný tip na „jistotu“ a zažije sérii vítězství, o jakých se zapáleným sázkařům jen sní. Rozhodně se jedná o zábavnou a poutavou komedii, ve které uvidíte nejrůznější výstřednosti a pověry ze světa zarytých sázkařů.

Sportovní sázení

Nejvýraznějším filmem o sportovním sázení je Maximální limit s Matthewem McConaugheym a Alem Pacinem. Film sleduje příběh mladého sázkařského esa, které na internetové sázkové stránce konzistentně tipuje vítěze fotbalových zápasů. Je to zajímavý film, který vás nechá nahlédnout do světa sportovního sázení online.

Zmínku si zaslouží také snímek Osm mužů z kola ven. Sportovní sázení se sice drží spíše v pozadí, ale film je výjimečně natočený. Vychází ze skutečné události, kdy osm členů baseballového týmu Chicago White Sox údajně spolupracovalo s partou bezohledných sázkařů a cíleně usilovali o prohru ve Světové sérii roku 1919. Dodnes se jedná o ojedinělou událost v historii baseballu a amerického sportu. Událost je v historických análech notoricky známá jako „Chicago Black Sox“.

Přidat na Seznam.cz
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu