Mumie: Co všechno víme o chystaném světě monster

Mumie: Co všechno víme o chystaném světě monster | Fandíme filmu
Vedle superhrdinů na nás čeká i propojený svět hororových nestvůr. Jak to s Mumií a spol. vypadá? A patří sem i Drákula?

Restart Mumie (The Mummy) už se chystá docela dlouho. Projekt postupně střídal filmaře a postupně se z restartu jedné značky vyvinul hned celý propojený svět slavných hororových monster, která se spolu budou potkávat podobně, jako třeba komiksoví hrdinové od Marvelu. Celý svět monster mají na povel Chris Morgan (scenárista a producent Rychle a zběsile) a Alex Kurtzman (Transformers, Star Trek, Mission: Impossible III), kteří dali dohromady více než slušný tým scenáristů. Na psaní scénářů se podílejí Noah Hawley (seriál Fargo), Aaron Guzikowski (Zmizení) a Ed Solomon (Podfukáři, Muži v černém). Co všechno už o chystaných filmech víme?

Šéfka studia Universal Pictures Donna Langley sice zhruba před rokem tvrdila, že filmy budou akčně dobrodružné, avšak Kurtzman už od té doby stačil fandy monster uklidnit, že rozhodně budou vycházet z hororu a strašení budou s akcí a napětím rovnoměrně kombinovat. Příběhy budou zasazené do dnešní doby. Přípravy jdou údajně skvěle, chystají se scénáře i vizuální stránka. Někdy letos bychom se snad měli dočkat dalšího oficiálního prohlášení.

Zatím stále nevíme, zda nakonec do monster světa bude spadat i loňský Drákula: Neznámá legenda. Podle Kurtzmana se o tom prý stále jedná a s Mumií propojený není. Prvním regulérním filmem série tak může být právě Mumie. Tu uvidíme v českých kinech 23. března 2017 a ve slovenských 21.4. 2017. Scénář napsal Jon Spaihts (Prometheus, Doctor Strange) a režíruje Alex Kurtzman. Ten doposud natočil jen drama Lidé jako my, avšak věří tomu, že už se účastnil natáčení tolika velkofilmů, že leccos od jejich režisérů odkoukal. K dispozici navíc bude mít zkušený tým, který mu s akční či trikovou stránkou věci pomůže.

Podle Kurtzmana by měla být obživlá starověká mumie v současnosti uvěřitelná a můžeme se spolehnout, že minimálně část filmu stráví zafačovaná v obvazech. Před časem se objevila nepotvrzená zpráva, podle níž by novou mumií měl být člen Navy SEALs, který v Iráku pronásleduje teroristy do starověké hrobky, a potom, co se dotkne sarkofágu, se do něj vtělí mrtvý asyrský král. Kurtzman popřel přinejmenším to, že by se mumií měl stál člen Navy SEALs.

V Mumii se mohou objevit další monstra, aby připravila půdu pro další filmy, které budou následovat. Připomínáme, že mezi klasická monstra studia Universal patří vedle mumie také Drákula, neviditelný muž, Frankensteinovo monstrum, vlkodlak, příšera z Černé laguny a mnohá další. Momentálně se však v propojeném světě počítá s Drákulou (Dracula), mumií (The Mummy), Frankensteinovým monstrem (Frankenstein), Frankensteinovou nevěstou (Bride of Frankenstein), neviditelným mužem (The Invisible Man) a Van Helsingem, slavným bijcem příšer.

U Drákuly nevíme, zda je jím myšlená postava Lukea Evanse z Drákuly: Neznámé legendy, nebo ne. Scénář k Vlkodlakovi chystá Aaron Guzikowski, a i když dosud ve spojitosti s propojeným světem příšer nepadla zmínka o Příšeře z Černé laguny (The Creature From The Black Lagoon), server Tracking Board (který je spolehlivý tak na 50 procent) tvrdí, že se chystá, že scénář píše Jeff Pinkner (s Kurtzmanem psal Amazing Spider-Mana 2), a že studio oslovilo Scarlett Johansson, kterou by chtělo do jedné z hlavních rolí. Kurtzman také už v roce 2012 chystal jakéhosi Van Helsinga, avšak netušíme, zda tehdejší projekt bude mít nakonec s tím chystaným cokoliv společného. Dalšího filmu po Mumii se dočkáme 30.3. 2018 a spekuluje se o tom, že to s největší pravděpodobností bude Vlkodlak.

Mumie

09.06.2017 | USA, Velká Británie, Čína, Namibie
Akční, Dobrodružný, Fantasy, Thriller, Horor
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest