Amy: V kinech je k vidění dokument o zesnulé zpěvačce

Amy: V kinech je k vidění dokument o zesnulé zpěvačce | Fandíme filmu
Talentovaná zpěvačka si prožila krátký, leč velice turbulentní život. Seznámí vás s ním chválený dokument.

Všechno v životě má svůj rub a líc. I sláva a peníze. Své o této odvěké pravdě věděla britská zpěvačka Amy Winehouse. Ikona hudební scény tragicky opustila tento svět v roce 2011 v pouhých 27 letech. Jedna z nejvýraznějších zpěvaček své generace byla známá proříznutou pusou a turbulentním způsobem života, který byl plný alkoholu a drog. Na vrcholu své slávy často zápolila s tlakem ze strany veřejnosti a bulvárních médií. To jsou všeobecně známá fakta, ale pokud chcete znát víc, než jenom nadpisy a zkratky z bulvárních médií a vidět dosud neviděnou stránku její osobnosti, pak máte unikátní šanci prostřednictvím dokumentu s výstižným názvem Amy.

Scénaře i režie se zhostil Brit Asif Kapadia, který na sebe upozornil před čtyřmi lety vynikajícím sportovním dokumentem z prostředí Formule 1 s názvem Senna. Ve svém nejnovějším počinu se pokusí proniknout dovnitř, pod mediální obraz a ukázat nám, kým ve skutečnosti Amy byla – vášnivou a nezávislou umělkyní s velkou láskou pro muziku. To vše prostřednictvím dosud neviděných rozhovorů a především skrze její texty a hudbu.

Snímek se těší přízni kritiky i diváků. V tuzemsku si odkroutila svou premiéru na filmovém festivalu v Karlových Varech a teď už se promítá i v kinech. Podívejte se na přiložené trailery a jeden klip přímo z filmu. Z nich je patrné, že Kapadia bude spoléhat na vysokou míru autentičnosti, velké množství archivních záběrů ze zpěvaččina soukromí a to vše za doprovodu její magické muziky.

Amy: Upoutávky

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest