Gambit: Kdy se začne natáčet, rozpočet, casting

Gambit: Kdy se začne natáčet, rozpočet, casting | Fandíme filmu
Gambit nebude žádný nenápadný rozjezd, ale rovnou nákladný blockbuster. A jaké typy postav ve filmu potkáme?

O samostatném filmu s X-Menem Gambitem se dlouho mluvilo na půl pusy, pak se loni hnuly ledy a teď má film už jen několik měsíců před natáčením. To proběhne v americké Louisianě (podle jednoho zdroje přímo v New Orleans), odkud Gambit pochází a řada jeho příběhů se tam odehrává, ale stát je filmaři vyhledávaný také kvůli daňovým úlevám, které tam lze využívat. Ani všechny úlevy světa nás však zřejmě nemohly připravit na rozpočet filmu, který rozhodně překvapil. Studio Fox s neprověřeným hrdinou nehodlá nijak troškařit a dle dostupných informací do natáčení investuje lehce přes 150 milionů dolarů! To rozhodně není suma, která by se vyplácela „menším bokovkám“, jakou je třeba bratrský Deadpool (taktéž samostatný příběh z rodiny X-Menů), ale rozpočet na regulérní blockbuster. Gambit tedy zřejmě nechce nic ponechat náhodě – ostatně, poměrně často se hollywoodští zpravodajové domnívají, že se v něm Fox pokusí najít náhradu za Wolverina, jehož představitel, Hugh Jackman, chce sérii za dva roky nadobro opustit. Natáčet se začne 13.10. 2015 a produkce má v Louisianě běžet až do začátku prosince.

Hlavní roli ve filmu režiséra Ruperta Wyatta ztvární Channing Tatum, ale začínají se hledat také představitele dalších rolí. Podobně jako začátkem roku v případě Deadpoola, se online objevil seznam jednotlivých rolí, doplněných o vymyšlená krycí jména. U Deadpoola se kódová označení podařilo postupně rozklíčovat, u Gambita můžeme zatím jen divoce tipovat, o které postavy z komiksů se jedná. Lze předpokládat, že se ve filmu objeví Gambitova láska Bella Donna, to by mohla být postava maskovaná pod smyšleným jménem Vera. Chybět asi nebude ani Gambitův adoptivní otec Jean-Luc Lebeau. Ten se na seznamu možná skrývá pod jménem Howard. Obecně pak seznam ukazuje, že castingové oddělení obsazuje mnoho kriminálníků a jiných drsných typů, se značnou pravděpodobností se tak můžeme těšit na konflikt cechu neworleánských zlodějů a cechu vrahů, tedy na stěžejní příběh z počátků Gambitovy dráhy. Ale teď už slíbený seznam obsazovaných rolí:

  • Louis – Muž jakékoliv barvy pleti, 40-50 let, inteligentní elegán. Přitažlivý byznysmen s nečekanou temnou stránkou. 
  • Vera – Žena jakékoliv barvy pleti, přes pětadvacet až těsně přes třicet let. Krásná, chytrá, tvrdá, vášnivá a nepředvídatelná.
  • Wes – Muž jakékoliv barvy pleti, zhruba od 25 do 35 let. Ambiciózní, ale slaboch. Oduševnělý a citlivý.
  • Fritz – Muž jakékoliv barvy pleti, mezi 40 a 50 let. Profesionální zloděj, charismatický podvodník. Vřelý, ale není radno mu důvěřovat.
  • Nash – Muž jakékoliv barvy pleti, přes pětadvacet až těsně přes třicet let. Nebezpečná hrozba, dědic matčina podniku, zlomyslný.
  • Willhelm – Muž jakékoliv barvy pleti, třicátník. Nebezpečný pouliční kriminálník. Vždy se postaví za své přátelé a rodinu. Nesmírně loajální a násilnický.
  • Gary – Muž jakékoliv barvy pleti, přes pětadvacet až těsně přes třicet let. Jednodušší, pasivní.
  • Nonna – Žena jakékoliv barvy pleti, zhruba od pětadvaceti do třiceti let. Upjatá, z korporátního prostředí, zlomyslná, sexuální.
  • Joe – Muž jakékoliv barvy pleti, třicátník. Nájemný zabiják. Černá ovce rodiny z chudších poměrů.
  • Ben – Muž jakékoliv barvy pleti, mezi dvaceti a třiceti lety. Sotva dospělý, kluk z ulice, nespokojený outsider, sirotek.
  • Boris – Muž, hispánec, mezi dvaceti a třiceti lety. Okouzlující, pohledný a nebezpečný.
  • Clarissa – Žena, míšenka, 10-12 let. Jako z jiného světa, s výraznou mimikou.
  • Wolfgang – Muž, přesvědčivě francouzský, čtyřicátník. Francouzský zločinec, Musí mluvit plynně francouzsky.
  • Howard – Muž, běloch, padesátník. Distingovaný evropský mafián, hovoří plynně francouzsky.

Nový Gambit  je úplný restart, postava nebude mít žádnou souvislost s předchozí verzí, kterou hrál ve filmu X-Men Origins: Wolverine Taylor Kitsch. Z toho co víme z různých rozhovorů a z komiksů, bude na plátně Gambit antihrdina, muž na hraně mezi dobrem a zlem, který se s X-Meny nekamarádíčkuje každý den. Je to zloděj a zároveň gentleman s dobrým srdcem, namyšlený frajírek a také jižan, rodák z New Orleans (Louisiana by měla hrát ve filmu důležitou roli). Gambit ovládá proudy čiré kinetické energie, ale také je zručný v boji muže proti muži, ve kterých využívá tyč bo. Hlavní roli hraje Channing Tatum, režíruje Rupert Wyatt. Scénář napsal Josh Zetumer podle námětu Chrise Claremonta. Datum české premiéry je stanoveno na 9.10. 2016.

Zdroje: ShowBiz 411, Louisiana Economic Development

Obrázek pochází z trička, které měl Channing Tatum na sobě na letošním Comic-Conu. Zdroj: Red Bubble

Gambit

USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest