Box Office: Terminátor je zpátky v kinech, diváci ne

Box Office: Terminátor je zpátky v kinech, diváci ne | Fandíme filmu
Arnie je možná hollywoodský dinosaurus, ale ne z těch, kteří jsou aktuálně v kurzu.

O první dvě místa se tento sváteční víkend prakticky dělí Jurský svět a V hlavě, tedy snímky, které mají téměř shodně něco okolo 31 milionů dolarů. Dinosauři utržili o nějaké drobné více a můžeme jim přičíst další rekordy: V USA Nejrychleji utržených 550 milionů (24 dní) nebo třetí nejlepší čtvrtý víkend a celkově čtvrtá nejlepší tržba na americkém trhu (dohromady to dělá 558 milionů). Celosvětově je pak z JS pátý nejúspěšnější film všech dob. Čerstvě totiž byli částkou 1,385 miliardy poraženi jak poslední Harry Potter (1,341 miliardy), tak Avengers 2 (1,383 miliardy). Pixarovka V hlavě je na 363 milionech celosvětově a nebýt mohutného stínu Toy Story 3, mluvili bychom o rekordmanovi studia.

Během oslav 4. července přichází tradičně do kin Terminátor. Připomeneme si malé ohlédnutí za sérií, protože asi možná tušíte, že později nepřineseme dobré zprávy. Cameronův Terminátor 2 utržil v roce 1991 neuvěřitelných 32 milionů, což byl tehdy druhý nejlepší víkend všech dob a během všech svátečních pěti dní skončil na 52 milionech coby absolutní rekordman dějin. Film se stal nejúspěšnějším filmem roku a rozjel Arnoldovu světovou kariéru. Rozloučení přišlo 4. července roku 2003, kdy se Arnie objevil ve třetím díle, který během pěti dnů utržil 73 mega a ve světě šel mezi velké eRkové rekordmany s 433 miliony dolarů.

Na Terminátora Genisys se bude zřejmě vzpomínat jako na definitivní rozloučení s robotím ochráncem, alespoň pro samotného Schwarzeneggera, protože film utržil 29 milionů dolarů a během pěti dnů se stěží zmůže na 45 milionů. Pozitiva tentokrát opravdu nenajdeme. Recenze podprůměrně, otřesný marketing (spoilery v trailerech znáte sami, za oceánem se mluvilo i o podivné interaktivní hře, kterou šlo hrát v několika kinosálech při čekání na film) a mohutný rozpočet 170 mega značí Paramountu, že je nutné okamžitě pozastavit práce na rebootované sérii, dokud nedorazí čísla ze zahraničí (zatím to ale celosvětově dělá 129 milionů, takže možná ještě vše ztraceno není). Těžko říct, jak se bude chtít Hollywoodu do nového Conana, protože tohle je pohroma, která dělá další zářez do Arnieho po-guvernérské filmové rakve.

Jenom 12 milionů dolarů má Bez kalhot XXL, velkolepý návrat Magic Mikea a jeho striptérské party. Po pěti dnech bude mít film 27 milionů a především dámy nemusí vůbec smutnit, protože film jen za pomoci premiérové tržby splatil svůj čtrnáctimilionový rozpočet (celosvětově je utrženo už něcelých 33 milionů). Steven Soderbergh tentokrát zaujal místo kameramana a střihače, zatímco režijní post připadl jeho dlouholetému asistentovi Gregorimu Jacobsovi, který proměnil původní drama o údělu striptérů během ekonomické krize ve velkolepý párty biják. Kritici byli navzdory absenci jakéhokoliv příběhu relativně shovívaví, ale pojďme si to říct upřímně, cílovka (do kin dorazilo 96 procent žen) chtěla hlavně nekončící přehlídku bicáků a pekáčů. A sny se vyplnily.

Na závěr ještě špatná zpráva pro fandy Médi 2, který spadl o nepříznivých 67 procent a končí druhý týden s 11 miliony. Pohroma to není, protože ve světě je film na 94 milionech a hlavně za pomoci zahraničních trhů by se měl dostat ke konečné částce, která se bude dobře vyjímat vedle rozpočtu 85 milionů. Jinak ale zklamání vytvořené diváckým nezájmem.

Příští týden Ameriku konečně čekají Mimoni, kteří si poradili i tak, protože mají ze zámoří už 124 mega. Doprovodí je Nesmrtelný s Ryanem "Deadpoolem" Reynoldsem a Benem "Mandarinem" Kingsleym.

Zdroj: Forbes

Jurský svět

12.06.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest