Meg: Po úspěchu dinosaurů přijde obří pravěký žralok

Meg: Po úspěchu dinosaurů přijde obří pravěký žralok | Fandíme filmu
Velkofilm má natočit Eli Roth, hororový režiér proslulý především objevováním krás Slovenska ve snímku Hostel.

Meg se chystá sice už od roku 1997 a studio Warner Bros. je údajně se scénářem od Deana Georgaris (Tomb Raider: Kolébka života, Tristan a Isolda) velice spokojené už delší dobu. Přesto si dokážu živě představit, jak producentům filmu po úspěchu Jurského světa zahořela očička a zatopili pod kotlem. 

Chystaný snímek je adaptací románového bestselleru Meg: A Novel of Deep Terror, který pod názvem Meg: Teror pochází z hlubin vyšel i v češtině. Kniha od Stevea Altena pojednává o řádění Megalodona, jednoho z největších predátorů, který kdy obýval Zemi. Vyhynulý obří žralok měřil až 18 metrů a vážil až 80 tun. Jeho čelisti byly široké až dva metry a skrývaly 276 zubů v pěti řadách za sebou. Sílu stisku mohl mít tvor až desetkrát větší než největší zdokumentovaný velký bílý žralok. V románu potápěčská výprava objeví v Mariánském příkopu několik živých exemplářů a přivábí jednoho z nich na hladinu, kde začne napadat velryby a posléze i lodě.

V knize se příběh odehrává z větší části u pobřeží Kalifornie, ve filmu bude děj zasazen do čínských vod, aby se na spolufinancování velkofilmu podílela čínská společnost Gravity Pictures. Režii produkce nabídla Elimu Rothovi, který proslul především jako režisér dvou dílů kontroverzního Hostelu, popřípadě jako spolupracovník Quentina Tarantina. Letos přinese do kin kanibalské The Green Inferno a Knock, Knock, thriller s Keanu Reevesem v hlavní roli.

Rekonstrukce Megalodonových čelistí

Zdroje: Variety, Wikipedia

Meg: Monstrum z hlubin

10.08.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Horor
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest