Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha

Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha | Fandíme filmu
Do našich kin míří životopisný snímek o jednom z nejpopulárnějších žijících spisovatelích. Seznamte se, koukněte na trailer.

Spisovatele Paula Coelha asi znáte. Bývá k vidění na poutačích knihkupectví, internet je plný jeho citátů a myšlenek, učí se o něm v hodinách literatury. Jinými slovy, stal se ve svém oboru fenomén. Jestli oprávněně, to je otázka do pranice, ale minimálně jeho Alchymista z roku 1988 už je řazen do zlatého fondu světové literatury. Bylo tak jen otázkou času, kdy filmaři přijdou s nápadem zfilmovat jeho životní příběh.

Chopili se toho v jeho rodné Brazílii a natočili příběh s názvem Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha (Não Pare na Pista: A Melhor História de Paulo Coelho). Je to snímek mapující jeho život od mládí plného potíží, až po dosažení vysněné spisovatelské kariéry, ke které se dostal pestrou životní cestou.

Brazilský dokumentární režisér Daniel Augusto si tímto snímkem odbyl premiéru na poli celovečerních filmů. Obsazení herci jihoamerického, nebo španělského původu již filmové zkušenosti měli, avšak na našem území jsou téměř do jednoho velkou neznámou. Paula Coelha hraje Júlio Andrade a jeho mladší verzi Ravel Andrade. Asi nejznámější je z celého obsazení Paz Vega (Sex a Lucia, 10 položek a méně), která je ve filmu jakýmsi amalgámem několika Coelhových životních partnerek. 

Z traileru se zdá, že půjde o takový ten normální životopisní snímek, pro nás možná zatraktivněný exotickým prostředím a neokoukanými tvářemi. Premiéra se k nám z Brazílie dostala téměř rok po uvedení, stanovena je na 18.6. a na Slovensku 2.7..

Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha: Trailer s českými titulky

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest