Box Office: Špiónský víkend

Box Office: Špiónský víkend | Fandíme filmu
Melissa McCarthy se vrací a za sebou nechává jak Rocka, tak Insidious.

Popravdě je 30 milionů dolarů na film s Melissou McCarthy docela slabé číslo a nejnovější Špión tak zatím na divácký zájem docela trpí. Dá se říct, že jakmile silnější herečce nevisí sople z nosu, zatímco kleje při pádu přes plot, nikoho moc její komediální výstupy nezajímají. Opravdu se od dvojice McCarthy/Feig čekalo víc, protože Drsňačky naposledy otvíraly (za neoddiskutovatelné pomoci Sandry Bullock) téměř o 10 milionů výš. Problém je především v marketingu, který film prodával právě jako trapné buranské komedie z hereččina předchozího angažmá, zatímco se měl soustředit na trochu náročnější cílovku, která dokáže ocenit dobře vystavěný příběh o rybě na suchu. V Americe mívá ale Melissa nadprůměrnou výdrž, takže přes stovku by měla jít. Ve světě je film zatím na 86,5 milionech.

Ze San Andreas se naopak stává docela slušný hit. V Americe se film dostává s čerstvými 26 miliony těsně pod hranici sto mega. V Číně film utržil 24 milionů a ve světě se tak dostává někam k 150 milionům. S takovou statistikou bych se nedivil, že je režisér Brad Peyton horkým kandidátem na režii Rockova komiksového Shazama.

Třetí kapitola Insidious s podtitulem Počátek se trefně usazuje na třetí příčce, zatímco v rámci tržeb je někde mezi překvapivou premiérou jedničky (13,2 milionů) a nátřeskem dvojky (40 mega). Prequel začíná s 23 miliony a výrazně doplácí na absenci Jamese Wana, který ale může z výplaty Rychle a zběsile 7 udělat ze série nové Saw, pokud se mu bude chtít. Film nebude mít problém dostat z Ameriky 50 milionů a ve světě se taky určitě neztratí, hlavně pokud vezmeme v potaz, že produkce Blumhouse si pečlivě hlídá nízké rozpočty.

Slabé predikce se naplnily u Vincentova světa, filmového pokračování biografického seriálového projektu Marka Wahlberga, který běžel na HBO. Film je nasazený už od středy a má tak na kontě 18 milionů, z čistě víkendového hlediska je to ale jenom 10 milionů dolarů. Největším překvapením se ale stává fakt, že na film o áčkových hollywoodských hercích přišla valná většina mužů, ačkoli všichni čekali, že se na starou gardu vypráví nažhavit maminy, čekající na Bez kalhot 2.

Z úcty k ansámblu bychom měli rychle přelétnout Alohu, která se opravdu nepodařila a v druhém týdnu spadla téměř o 70 procent. Na romantickou komedii je to opravdu děsivé číslo, které film posílá tento víkend jenom těsně nad 3 miliony a k celkovým 16 mega z Ameriky. Naopak velké blockbustery se předhání, kdo shodí koho. Šílený Max: Zběsilá cesta jde ve světě přes 300 milionů dolarů a dá se říct, že včas, protože příští týden už si na něm slupnou dinosauři z Jurského světa. Avengers: Age of Ultron jinak sesadili posledního Harryho Pottera a stávají se s 1,3 miliardy pátým nejvýdělečnějším filmem všech dob. Rychle a zběsile 7 musí v USA utržit už jen 350 tisíc dolarů, aby v domácí návštěvnosti překonalo Amerického Snipera. K celosvětovému překonání prvních Avengers chybí zběsilé partě 8 milionů.

Příští týden Jurský svět. Kolik mu tipujete?

Zdroje: Forbes I, Forbes II

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest