Kam se poděl dlouho chystaný Lobo?

Kam se poděl dlouho chystaný Lobo? | Fandíme filmu
Komiksy nejsou jen o superhrdinech. Občas jsou také o dvoumetrových namodralých hajzlech, které nejde nemilovat. Co se projektu s The Rockem stalo?

Režisér Brad Peyton a Dwayne The Rock Johnson spolu natočili Cestu na tajuplný ostrov 2 a San Andreas. Dlouhou dobu ale také Peyton připravoval filmovou adaptaci Loba, ve které si měl Johnson zahrát hlavní roli. Před pár lety však projekt zmizel v propadlišti dějin. Co se tenkrát stalo?

Režisér byl na tehdejší události tázán při propagaci San Andreas, a i když si nemůže být stoprocentně jistý, domnívá se, že Lobo především nezapadal do tehdejší koncepce Warneru. Jistě, Lobo je hodně specifický a řada lidí ze studia nebyla ochotná věnovat riskantní látce potřebné finance. Nicméně podstatnější asi je, že Warner teprve pokládal základy filmového DC Universe a Lobo nebyl prioritou. Bylo potřeba představit všechny možné Batmany a Supermany, ukázat svět a stanovit tón, ve kterém se filmy ponesou. Teprve později podle Peytona bude možné přijít s různými výstřelky, podobně jako Marvel se Strážci Galaxie nebo Ant-Manem vyrukoval teprve v době, kdy už si byl docela jistý v kramflecích.

Peyton nicméně tvrdí, že scénář byl dobrý, producent Joel Silver (Matrix, Smrtonosná Past, Predátor, Sherlock Holmes) byl spokojený a až uzraje ten správný čas, Warner se k Lobovi určitě vrátí. Jen už to asi nebude s The Rockem, který, jak jistě víte, nakonec ve filmovém DC Universe přijal úlohu Black Adama ve filmu Shazam.  

A kdo je to vlastně Lobo? Dvoumetrový modrý (někdy bílý) motherfucker, který má dlouhé háro, vytuněného mezihvězdného čopra, titanový řetěz kolem zápěstí, make-up jako Kissáci a živí se jako ten nejdrsnější lovec odměn pod jakýmkoliv sluncem. Postava vznikla v osmdesátých letech jako klasický záporák, ale v devadesátých letech dostal Lobo vlastní řadu jako antihrdina a stal se jednou z nejpopulárnějších postav dekády. Autoři Roger Slifer a Keith Giffen a s ním přišli jako se satirou na anti-hrdiny od Marvelu, jako jsou Wolverine, Punisher nebo Deadpool a úspěšně v sérii parodovali tehdejší komiksové trendy. Nicméně co si budeme povídat, nejdůležitějším zdrojem úspěchu byly hlášky, sprostá mluva, určitá perverze a obrovské množství násilí.

Zdroj: SHH

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest