Mr. Holmes: Ian McKellen stárne, ale stále má šarm

Mr. Holmes: Ian McKellen stárne, ale stále má šarm | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Gandalf, Magneto, Sherlock Holmes. McKellen si na nedostatek ikonických rolí stěžovat nemůže. Jako nejslavnější detektiv řeší poslední případ. Podívejte se na trailery.

Sherlock Holmes je bez debat nejslavnějším detektivem všech dob. Povídky a romány A.C. Doylea se dočkaly nespočtu adaptací a inspirovaly další a další detektivy, kteří vidí souvislosti tam, kde zdánlivě žádné nejsou. Jen v současnosti běží se slavným hrdinou dva různé televizní seriály (britský Sherlock a americké Elementary) a stále existuje možnost, že uvidíme třetí celovečerák s Robertem Downeym Jr.. Teď se chystá další celovečerní film, který však k látce přistoupí z trochu jiné strany.

Sir Ian McKellen si ve filmu Mr. Holmes zahraje detektiva na odpočinku, který se po hrůzách druhé světové války vrací z Japonska do Británie, aby dožil v ústraní. Bez Watsona a vyšetřovatelů, jen ve společnosti svojí hospodyně a jejího syna. A právě na chlapcovu pomoc se bude muset slovutný detektiv spolehnout, až se pokusí dořešit jeden starý, polozapomenutý případ. Mysl geniálního detektiva už není tak ostrá, jako bývala, ale zápal rozhodně nikam nezmizel.

Roztomilé je, že se příběh odehrává ve světě, ve kterém se Holmes skutečně stal věhlasnou osobností. Teď na stará kolena s úsměvem na rtech kroutí hlavou nad velikášskými mýty, které se o jeho práci za ta léta nahromadily. V titulární roli se představí vždy šarmantní McKellen, režíruje Bill Condon (Kinsey, Dreamgirls), se kterým sir Ian spolupracoval už na životopisném dramatu Bohové a monstra, za které Condon dostal Oscara za scénář a McKellen byl za svůj výkon nominován. Film vznikl podle předlohy Mitche Cullina, A Slight Trick of the Mind. Následují trailery a zveřejněné obrázky.  

Mr. Holmes: Trailery

Galerie: 3

Mr. Holmes: Ian McKellen stárne, ale stále má šarm | Fandíme filmu Mr. Holmes: Ian McKellen stárne, ale stále má šarm | Fandíme filmu Mr. Holmes: Ian McKellen stárne, ale stále má šarm | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu