Harry Potter: Spin-off si vyhlédl svého protagonistu

Harry Potter: Spin-off si vyhlédl svého protagonistu | Fandíme filmu
Kdo si má zahrát Mloka Scamandera ve fantasy Fantastická zvířata a kde je najít, jaké další postavy ve filmu uvidíme a kdo zodpovídá za výtvarnou stránku filmu?

Ještě letos se má začít natáčet nový film ze světa Harryho Pottera - Fantastická zvířata a kde je najít. Není tedy divu, že se pomalu rozjíždí casting. Podle magazínu Variety sice ještě nezačala oficiální vyjednávání, avšak studio Warner prý chce do hlavní role v ideálním případě obsadit Eddieho Redmaynea, který letos získal Oscara za roli Stephena Hawkinga ve snímku Teorie všeho. Dalším možným kandidátem by měl být Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, X-Men: Budoucí minulost), ale vytouženým představitelem hlavní role skutečně má být Redmayne. Protagonistou nového příběhu je Mlok Scamander, slavný „magizoolog“ a autor stejnojmenné učebnice známé z Harryho Pottera. Mnoho let před událostmi fantasy heptalogie od J.K. Rowling Mlok pátral po světě a studoval magické tvory.

Ve filmu máme čekat další čtyři hlaví role, dvě americké dívky a dva americké chlapce. Že se příběh bude (přinejmenším z části) odehrávat v New Yorku jsme slyšeli už dříve, z nové zprávy však není zřejmé, jestli hlavního hrdinu doprovodí čtyři děti nebo čtyři mladí lidé. Bez zajímavosti není ani to, že se na přípravách filmu bude podílet Stuart Craig, který navrhl výtvarnou podobu všech osmi dosavadních potterovských filmů. Vizuální návaznost v rámci světa je tedy zajištěna. Návrat Craiga odhalil producent David Heyman. Natáčení by podle jeho vyjádření mělo začít v létě.

Fantastická zvířata a kde je najít budou pojednávat o dobrodružstvích Mloka Scamandera, který v minulém století putoval po světě a zkoumal nadpřirozená stvoření kouzelnického světa. Děj se má odehrávat sedmdesát let před událostmi prvního Harryho Pottera v New Yorku a máme čekat celou trilogii. Nejedná se ovšem o prequel k Harrymu Potterovi, ale pouze nesouvisející příběh zasazený do stejného světa. Scénář minimálně k prvnímu filmu píše sama J.K. Rowling, autorka série o Harrym Potterovi a také doplňkové útlé knížečky, od které si nové filmy (nebo alespoň první film zatím oficiálně nepojmenované trilogie) půjčují název. Režíruje David Yates (Harry Potter 5-8), na přípravách filmu se podílí Steve Kloves (scenárista všech dílů Harryho Pottera krom pětky). Česká premiéra první části chystané trilogie je naplánována na 17.11. 2016.

Zdroje: Collider, Variety

Fantastická zvířata a kde je najít

18.11.2016 | USA, Velká Británie
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu