Titanic 3D se představuje

Titanic 3D se představuje | Fandíme filmu
James Cameron zkonvertoval druhý nejúspěšnější film všech dob do tří rozměrů. Uvnitř trailer a featurette.

Titanic. Majestátný behemot a král filmových moří. Snímek, který získal 11 Oscarů (včetně toho, za nejlepší film) vydělal neuvěřitelných 1,843 miliard dolarů a dlouhých 12 let platil za nejvýdělečnější film všech dob. A to vše v časech, kdy kina ještě nedrtily nekonečné ságy natočené podle knížek, hraček nebo atrakcí v Disneylandu. Jamese Camerona z trůnu musel sesazovat opět zase Cameron, jehož Avatar způsobil malou filmovou revoluci, když udělal z 3D standard. A teď by do toho standardu chtěl strýček Jim převést i Titanic.

Což na první poslech může znít poměrně zvláštně, protože se Cameron nikdy netajil tím, že konvertované 3D nesnáší. Pravda je ale taková, že tím myslel uspěchané konverze, které se za pár dolarů zbastlí narychlo pár dní před premiérou. Kdo viděl trojrozměrný Souboj titánů, ví o čem James mluví. Titanic se převáděl do třetího rozměru déle než rok, padlo na to 18 milionů dolarů a Cameron na celý proces osobně dohlížel! Celý film se nejprve důkladně zrestauroval a digitálně zarchivoval v rozlišení 4k (dvojnásobek rozlišení disků Blu-ray), teprve pak s ním přední konverzní odborníci začali políčko po políčku pracovat.

A důkladná péče se vyplatila. Řada zahraničních novinářů už totiž z filmu viděla zhruba dvacet minut a prý vypadá úchvatně. Jde údajně o zatím zdaleka nejlepší 3D konverzi a v řadě scén je těžké uvěřit, že nebyly trojrozměrně už natočené. Nebe za palubou se táhne patřičně do dálky, chodby v podpalubí nás naopak klaustrofobicky vcucnou. A pokud nemáte rádi 3D, můžete se těšit alespoň z toho, že si film budete moct opět vychutnat na plátně. Film se totiž zpátky do kin chystá i v klasickém 2D a to s již zmiňovaným faceliftem, takže i placatá by měla loď snů vypadat světově.

Titanic v tom navíc není sám. Současná situace začíná vzbuzovat dojem, že nás po éře 3D filmů čeká éra 3D re-releasů. Na podzim v kinech řádil trojrozměrný Lví král (naše recenze) a utržil solidních 169 milionů dolarů! Sedmnáct let starý film, který všichni viděli! A to ani zdaleka není konec. 9. února uvidíme s brýlemi na tváři první Episodu Hvězdných válek, 5. dubna už zmiňovaný Titanic a pokud vše půjde hladce, pustí se Cameron nejspíš i do Terminátora 2. Můžete to brát jako vrchol neschopnosti točit nové filmy nebo jako příležitost vidět staré klasiky opět v kině, to už je na vás. My pro vás na závěr máme ještě trailer, plakát a krátkou featurettte, ve které vás James Cameron provede konverzním procesem.

 

 

Titanic 3D: Trailer

 

Titanic 3D: James Cameron mluví o konverzi

 

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest