Box Office: 50 odstínů padá strmě dolů

Box Office: 50 odstínů padá strmě dolů | Fandíme filmu
Peníze vydělány, dvojka a trojka odsouhlaseny, takže Padesát odstínů šedi může okamžitě vyklidit kina.

Ani masivní propady pohybující se okolo 73 procent nemůžou vzít Padesáti odstínům šedi dosavadní tržby (410 mega globálně), které lámaly rekordy po celém světě. Z premiérových 85 mega jde ale v USA bolestivá romance v tomto víkendu strmě až na 23 milionů dolarů. Vidělo se, prodiskutovalo se a film může v podstatě opustit kina. Tohle samozřejmě není ojedinělý jev, protože Stmívání: Nový měsíc nebo Hvězdy nám nepřály potkal stejný osud. Universal bude ale muset u druhého dílu přemýšlet nad tím, komu film vlastně prodává, protože Padesát odstínů v druhém týdnu opravdu nepřesvědčily nikoho dalšího, kdo by "chtěl vědět, co to teda jako je" a údajně zklamalo i fanoušky knihy, kteří čekali drsnější adaptaci. Krotká série, která neurazí, může být skvělou platformou, na kterou se chytnou ženy všech věků, ale také může být jednorázovým povyražením. O síle sequelů pro ženy se vlastně budeme moct přesvědčit už v létě u Bez kalhot XXL.

Klasická čísla zato doručil Kingsman, jehož poloviční propady ukazují slušný zájem o špionážní komedii, a to nejen v Americe, kde má film s čerstvými 17,5 miliony pěkných 67 mega celkově, ale i v zahraničí, odkud zatím přiteklo 86 milionů. Dolary nasáklý je i SpongeBob ve filmu, který má globálně 200 milionů dolarů a v Americe s 15,5 miliony končí tento víkend na trojce.

Po sérii nepříliš úspěšných kousků si za pomoci Disneyho zvýšil sebevědomí Kevin Costner, který hraje ve sportovním dramatu McFarland USA trenéra hispánského týmu. Nadprůměrné recenze dorazily a v rámci premiérových 11 milionů můžeme i mluvit o relativním úspěchu, protože film stál jen 25 milionů, a pokud se příští týden nezhroutí jako 50 odstínů, tak můžou být u Mickeyho Mouse spokojení.

Překvapivě dobře se dařilo i komedii pro teenagerky s názvem The Duff, která nejenom, že si alespoň trochu pohrává se stereotypy filmů o středoškolských trablech puberťaček, ale také dokázala přes sociální sítě nahnat spoustu diváků, kteří nechali osmimilionovému filmu pěkných 11 milionů dolarů.

A na závěr si dáme jeden propadák, kterým je Hot Tub Time Machine 2, pokračování hitu To byl zítra flám, kterému bohužel chybí jak John Cusack, tak alespoň minimální divácký zájem. Ano, tohle je jedno z pokračování, které se odsouhlasilo bez jakékoliv poptávky jen na základě toho, že herci, kteří byli v roce 2010 k vidění především v televizi, teď hrají v některých blockbusterech vedlejší role. Se 6 miliony dolarů má Paramount štěstí, že se dalo do filmu jen 22 mega, což je dokonce o 14 milionů nižší rozpočet než měla jednička.

Příští týden si bude reputaci napravovat Will Smith ve filmu Focus a ještě uvidíme horor The Lazarus Effect.

Zdroj: Forbes

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu