Exodus byl v Egyptě zakázán

Exodus byl v Egyptě zakázán | Fandíme filmu
Film je "historicky a nábožensky nepřesný", v několika zemích se nesmí promítat. Přidáváme závěrečný nášup trailerů, klipů a záběrů ze zákulisí.

Exodus, biblický epos režiséra Ridleyho Scotta (Vetřelec, Blade Runner, pokud by někdo snad nevěděl…), zatím nesbírá moc přesvědčivé ohlasy, a ani tržby nejsou zrovna slavné. Diváci v našich kinech (stejně tak jako v britských, a mnoha dalších) si nicméně mohou už od čtvrtka udělat vlastní názor.

Udělali to i cenzoři některých zemí Blízkého východu a severní Afriky. Film byl postupně zakázán v Egyptě, Maroku a Spojených Arabských Emirátech a podobný osud jej může potkat i v dalších zemích. Důvodem zakázání filmu (v Egyptě) mají být náboženské a historické nepřesnosti. Film prý podléhá sionistickému vidění světa, chybně tvrdí, že pyramidy postavili Židé, z proroka Mojžíše dělá vůdce armády a nebo starověké Egypťany vykresluje jako lůzu, která perzekuovala mírumilovné Židy. Film byl tedy zakázán „z úcty k cítění jednotlivých Egypťanů“.

Pokud máte dojem, že jakékoliv případné nedostatky filmu unesete a nepotřebujete žádnou komisi, aby vás od nich ochraňovala, pusťte si zaplavu videí níže. Najdete tam tři trailery, několik klipů, a behind the scenes, které ukazují, jak se biblický epos natáčel. Díky přiloženému materiálu se tak definitivně můžete rozhodnout, zda do kina vyrazit či nevyrazit, popřípadě na už proběhlou návštěvu biografu zavzpomínat.

Exodus: Playlist

Exodus: Behind the scenes

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu