Transformers: Mark Wahlberg se vrátí hned několikrát

Transformers: Mark Wahlberg se vrátí hned několikrát | Fandíme filmu
Naopak Michael Bay zatím trvá na tom, že další díl točit nechce. Co by mohl točit místo Transformers 5? Přikládáme dokumenty o natáčení Transformers 4.

O Transformers: Age of Extinction se často mluvilo jako o „začátku druhé trilogie“. Podvědomě jsme tak vždy počítali s tím, že bychom se s Markem Wahlbergem měli setkat nejen v (letošním) čtvrtém filmu, ale i v chystané pětce a předpokládané šestce. Nikdy jsme to však neměli potvrzené. Teď Wahlberg v rozhovoru na rovinu řekl, že je zavázaný k „několika dalším“ pokračováním. Zároveň se domnívá, že natáčet se začne někdy v dohledné době. To by odpovídalo dvouletému cyklu, ve kterých jsou transformeří filmy uváděny do kin, avšak pravda je taková, že zatím nevíme, kdy vlastně máme další díl čekat. Partneři Hasbro a Paramount mluvili zatím jak o roce 2016, tak 2017.. Objevila se sice zpráva, že by film měl mít premiéru 24.6. 2016, avšak přinesl ji neznámý křesťanský server Hallels, který jako svůj zdroj navíc cituje Edwarda Ryana, manažera mezinárodní odnože studia Paramount. A Ryan už v minulosti podával chybné informace. Navíc 24.6. 2016 mají mít premiéru Den nezávislosti 2 a nová Mumie. Jen těžko si lze představit, že by se o stejné datum hlásila další konkurence.

O natáčení dalšího pokračování veleúspěšné série nicméně nemůže být sporu. Kdo však příští film zrežíruje? Mark Wahlberg ve zmiňovaném interview řekl pouze tolik, že za Michaela Baye nemůže mluvit. Producenti se nikdy netajili tím, že by si moc přáli, aby se spolehlivý režisér vrátil, avšak Bay sám naopak působí dojmem, že po čtyřech natočených dílech už by skutečně sérii chtěl opustit. V létě jsme slyšeli, že Bay mohl natočit sci-fi Cosmic Motors, koncem října se zase zdálo, že by Michael mohl zkusit vážnější látku a natočit válečné drama 13 Hours. Projekt vychází ze skutečné události, kdy při výročí 11. září zaútočili v roce 2012 islámští radikálové na dvě americké základny v Benghází. Útok si vyžádal několik obětí na životech. Scénář k filmu napsal spisovatel Chuck Hogan (knižní předloha Města a The Strain), podle knižní předlohy Mitchella Zuckoffa.  

Na závěr se však ještě jednou vrátíme k Transformers a přikládáme řadu kratších i delších filmů o filmu, které vás vezmou do zákulisí celého akčního blázince. Kdyby vám několik videí z natáčení nestačilo, najdete další na Blu-ray vydání filmu, které si můžete objednat dole pod článkem.

22 minut o postprodukci Transformers: Zánik

10 minut z natáčení filmu

Transformers 4: Dalších sedm videí z natáčení filmu

Zdroje: Variety, MTV, TFW2005, Hallels, IGN

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest