Box Office: Hunger Games do třetice nad 100

Box Office: Hunger Games do třetice nad 100 | Fandíme filmu
Zbylá devítka kasovního žebříčku se dohromady nezmohla ani na polovinu otvíráku Katniss a spol.

Hunger Games: Síla vzdoru část 1. - 125 milionů dolarů. Neexistuje žádná série, která by dokázala během každého otvíráku utržit nad 100 milionů dolarů. Harry Potter i Stmívání měli slabší dny a díly, nikoli ale Hunger Games. Každopádně Katniss zase nemá úplně na růžích ustláno, protože ji stihly stejné příznaky, na které jsme z podobného hladového obchodního modelu už zvyklí. Rozdělení závěrečné knihy na dva filmové díly nudí nejenom kritiky, ale vlastně nemá přitažlivost ani debutu, ani finále ani klasického sequelu. Harry Potter a Relikvie smrti část. 1, Hobit 2...to všechno už jsme na recenzích a tržbách viděli.

Trochu lepší čísla ale přicházejí z mezinárodních trhů, kde se fanouškovská základna buduje díl od dílu. Čtyřprocentní nárůst zámořských tržeb Vražedné pomsty dostává třetí díl k rychlým 152 milionům, a zatím nemůžeme počítat megalomanskou Čínu, kam se film vypraví až příští rok v lednu. Taktéž se nám (v USA) zvětšuje i cílová skupina žen a dívek, narostly jak celkové počty ženské návštěvnosti, tak počty teenagerek. Těžko říct, jestli by se měli Strážci galaxie třást o svůj post nejvýdělečnějšího filmu letoška v amerických kinech. Uvidíme v následujících týdnech.

Na dvojce se pořád výborně drží Velká šestka, coby jeden z nejúspěšnějších Disneyho filmů, které nemají nic společného s Ledovým královstvím ani Pixarem. Lehce přes 20 milionů je to tento týden, celosvětově je film na 185 mega. Na trojce Interstellar, který ve třetím víkendu končí s 15 miliony dolary a překonává IMAXový rekord, protože v prémiovém formátu film tento víkend viděla rovná třetina diváků, normálně to bývá okolo 15 procent. Celosvětově už se film vyšplhal skoro na 450 milionů.

Pořádný propad ale stihl Návrat blbýho a blbějšího, protože v druhém týdnu mu přiteklo jen 14 milionů dolarů, což film  za 40 milionů posouvá k úhrnným 58 mega z Ameriky. Diváci, kteří dorazili minulý týden, asi nebyli spokojení a dali to ostatním vědět.

Zmizelá je takovým Ledovým královstvím tohoto roku, protože film pořád vydělává slušné peníze, a to je v kinech už osmý týden. Za čtyřicetipětimilionový vklad produkčního domu Regency se urodilo celosvětově už přes 327 milionů.

Příští víkend čeká Ameriku Díkůvzdání a k tomu Tučňáci z Madagaskaru, Šéfové na zabití 2 a ve čtyřech kinech The Imitation Game.

Zdroj: Forbes

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu