Brněnský Velký Špalíček po rekonstrukci znovu otevřel

Brněnský Velký Špalíček po rekonstrukci znovu otevřel | Fandíme filmu
A nechyběli u toho George Clooney nebo Aňa Geislerová.  

Mezi čtenáři našeho webu pochází jistě slušná část z jihomoravské metropole, proto se tato novinka bude týkat primárně jich. Ti z vás, kteří v posledních měsících zavítali do Velkého Špalíčku, si jistě všimli lešení ve foyer a dalších prostorech. Dodnes stále jediné multikino v centru Brna prodělávalo velkou rekonstrukci, která definitivně skončila doslova před pár dny. Její výsledky nyní mohou všichni, kdo do kina zavítají, pozorovat na vlastní kůži. A že to stojí za to.

Kino bylo slavnostně znovuotevřeno ve čtvrtek, a to za účasti některých známých tváří. Na akci se kromě živých hostů ukázali i George Clooney a Aňa Geislerová, v podobě voskových soch s jejich podobou. Ceremoniál byl zakončený projekcí nového českého filmu Pohádkář (Geislerová v něm hraje jednu z hlavních rolí), jehož recenzi si u nás můžete také přečíst.


Jak akce vypadala, není asi tolik podstatné jako spíše dojmy z „nového“ Špalíčku. Už jsem naznačil, že rekonstrukce byla rozhodně změnou k lepšímu, což je vidět ihned při příjezdu po eskalátorech do foyer. Multiplex se konečně dočkal koberce, celý prostor je navíc velmi příjemně osvícen. Přesunula se i šatna, která je konečně na viditelnějším místě před „trhači lístků“, kolem vstupů do kinosálů byly navíc téměř po celém obvodu instalovány kožené sedačky. Proto by nyní čekání na projekci mohlo být minimálně o něco pohodlnější, což ostatně platí i pro sledování filmů samotných. Kinosály jsou totiž opatřeny novými širšími sedačkami, které jsou o něco měkčí než ty staré. Jako určitý krok zpět však vnímám držák na pití, který je umístěný poměrně vysoko, a při prudších pohybech tak může člověk o své občerstvení zavadit (zase se ale nemusí pro pití natahovat až někam dolů, když je celým tělem opřený o sedačku).

Další velkou změnou je přemístění prodeje lístků a vyzvedávání rezervací, které se nyní nachází ve stejném patře jako kinosály, konkrétně v prostorech, kde dříve bývalo občerstvení (to nyní najdeme naproti pokladnám). Osobně mi tato změna příliš nevyhovuje, neboť jsem byl zvyklý si své rezervace vyzvednout v přízemí Špalíčku a vzhledem k povinnému vyzvedávání s půlhodinovým předstihem jsem se ještě vždy vydával do města (nebo alespoň před budovu). Lidem s podobnou zálibou tudíž tato změna asi také tolik vyhovovat nebude, neboť se vždy musí dostat až do druhého patra, kde si vyzvednou lístky a pak zase absolvovat celou cestu zpátky. Změně sice vzhledem k jednoznačným úsporám na nájemném rozumím, nicméně většího pohodlí se mi dostávalo dříve, když se pokladny nacházely blízko u vchodu do budovy.

To však nic nemění na tom, že rekonstrukce Velkému Špalíčku jen a pouze prospěla. Jeho zástupci jej řadí mezi 5 nejmodernějších kin v ČR – což může být i pravda – já sám jsem ale především rád, že Brno má konečně ve svém centru konkurenceschopný (i když stále jediný) moderní multiplex.

Fotky: Presscode

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu