Box Office: Johna Wicka si podala deskovka

Box Office: Johna Wicka si podala deskovka | Fandíme filmu
"Člověče, nezlob se!" říkají filmy na prvních dvou příčkách kasovního žebříčku. Dobře si vedou i Brad Pitt, Ben Affleck a samozřejmě i Strážci Galaxie, kteří pokořili další metu.

Letošní Halloween zůstává v Americe ve velkém stínu předchozích let, kdy kinům vládla série Saw nebo Paranormal Activity. Ouija, která je mimo jiné i další z profláklých hraček firmy Hasbro, končí sice víkend s rovnými 20 miliony dolarů, kritici však tvrdí, že nejnovější příspěvek do hororové stáje zmizí z kin kvůli své nudnosti stejně rychle, jako se rozbalí první na Halloween vykoledovaná čokoláda. Ano, mladší cílovce to stačí a producentům, kteří do filmu dali jen 5 milionů, určitě také, jinak si ale musíme na něco zapamatovatelného počkat až do příštího roku, kdy půjde v říjnu jeden horor za druhým.

Zajímavější je druhé místo, na kterém překonává všechny předpoklady John Wick. Zámořští novináři hovoří o druhém dechu Keanu Reevese, ti z vás, kteří si ale vzpomenou na Vánoce 2013, zajisté vědí, že i tehdy jsem mluvil o neuvěřitelné Reevesově síle, která v Americe dokázala sama o sobě alespoň trochu zachránit 47 Roninů. Víkendových 14 milionů je pro čerstvě korunovanou akční klasiku výborný start, který bezpochyby zachránil šibalský marketing studia Lionsgate. To dokázalo z béčkového materiálu uplácat hutnou sochu až cinefilských rozměrů, kterému dokonce zajistilo i IMAXové projekce. Keanu nemívá nijak závratné otvíráky, všechno ale vynahrazuje velkou výdrží, která by mohla film v Americe dostat až přes 50 mega.

Na trojku spadla Železná srdce, která si odnášejí v druhém týdnu 13 milionů. Aktuálních 46 mega z Ameriky je možná na válečný velkofilm trochu průměrné číslo, ale Brad Pitt má obrovskou sílu v zahraničí, kam se tank ještě nedovalil. Hned na další pozici je Zmizelá s 11,1 miliony dolarů a 124 mega celkově. Film dožene každým dnem Podivuhodný případ Benjamina Buttona, se kterým Fincher doposud sedí na 127 milionech. Ze zbytku světa je to pro Afflecka a Pike zatím částka 104 miliony. Na pětce je potom Kniha života s necelými 10 miliony a 38 miliony celosvětově. Nebo možná by se mělo říct spíš celoamericky, protože se stále promítá jen v USA a v Latinské Americe.

Dobře pak udělali Weinsteinové, kteří široce nasadili St. Vincenta a Bill Murray to dotáhl hned na šestku s 8 miliony dolarů. Těžko říct, jestli na tom má podíl právě Murray nebo Melissa McCarthy, která si zahrála jednu z vedlejších rolí, každopádně se tu rýsuje nejenom malý hit, ale i možný Oscarový kousek pro nejednu hereckou kategorii.

Premiéru také měli Laggies s Keirou Knightley a Chloë Grace Moretz, která je v kinech téměř neustále. Film dostal z pěti kin necelých 80 000 dolarů. O trochu lépe si se stejným počtem projekcí poradil dokument o Edwardovi Snowdenovi Citizenfour, na který se prodalo vstupenek za 125 000 dolarů. Opěvovaný Birdman šel potom rovnou do padesátky kin a končí druhý víkend s 1,44 miliony z USA a dvěma celkově. Mezinárodně pak pokračuje řádění Strážců Galaxie, kteří od minulého víkendu přidali dalších 20 milionů, celosvětově už utržili 752 milionů, stávají tak třetím nejvýdělečnějším filmem letošního roku a Maleficent z druhé příčky nejspíš sesadí ještě před příštím víkendem. 

Příští týden se do kin vrací v obnovené premiéře jubilant Saw a z novinek poté dorazí Slídil a Dřív než půjdu spát.

Zdroj: Forbes

John Wick

17.05.2019 | USA, Kanada, Čína
Akční, Krimi, Thriller
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest