Assassin’s Creed se odkládá na neurčito

Assassin’s Creed se odkládá na neurčito | Fandíme filmu
Adaptace populární videohry se ne a ne odlepit ze startovní čáry. A o čem by film mohl být?

Adaptace videohry Assassin’s Creed měla mít premiéru 7.8. 2015, tohle datum se však zdálo být až příliš blízko, než aby se dal termín stihnout. Teď se oprávněná obava potvrdila, když studio Fox beze slova film stáhlo z kalendáře. Před časem se objevily spekulace, že projekt opustila hlavní hvězda Michael Fassbender, ten však osobně zvěsti popřel. Přesto se zdá, že scénář stále ještě není hotový a není ani pořádně jisté, jestli se už Fassbenderem preferovaný režisér Justin Kurzel (Macbeth) s Foxem domluvil na nějakém směřování projektu. O filmu zatím víme pouze to, že by se stejně jako hra měl odehrávat v přítomnosti i v blíže nespecifikovaném historickém období, které si soudobý hrdina bude vybavovat skrze genetické vzpomínky jednoho ze svých předků, člena řádu nájemných vrahů. Před časem se objevily o zápletce podstatně obšírnější informace, avšak těžko lze usuzovat, nakolik je můžeme brát v potaz, když je celý projekt stále ještě v plenkách. Nicméně pro úplnost:

Scénář se nemá inspirovat žádnou konkrétní hrou, ale zřejmě by mohl být zasazen do stejného světa. Ve hře se má objevit tajemná společnost Abstergo, ve které se ukrývají současní Templáři. Těm se do rukou dostane trestanec odsouzený na smrt, Michael Lynch (Fassbender), potomek člena řádu Assassinů, se kterými Templáři už po staletí vedou válku. Pomocí stroje Animus Templáři vstoupí do geneticky uložených vzpomínek Lynchových předků, kde se snaží najít mocné artefakty, které by jim pomohly vyhrát válku (podobné důvody alespoň většinou platí ve hrách). Ve filmu konkrétně mají být vyvolány vzpomínky Aguilara de Agaroboa, vraha z dob počátků španělské inkvizice, na konci patnáctého století. Děj by se měl odehrávat zřejmě přímo ve Španělsku, potenciálně v Seville. Hlavním záporákem má být vrchní inkvizitor Tomás de Torquemada. Na svůj úkol nemá být Aguilar de Agarobo sám, pomáhat mu má jakási Lara. Ještě jednou je ale třeba zdůraznit, že informace nejsou potvrzené a i kdyby byly přesné, scénář se může nadále vyvíjet.

V herní předloze je hrdinou člověk ze současnosti, který putuje do vzpomínek svých předků, zabijáků v nejrůznějších historických obdobích, a skrz nově nabyté informace pomalu rozkrývá hrozbu katastrofy, která ohrožuje naši současnost. Hry už se podívaly do dob křížových válek, vrcholné renesance či americké revoluce. Jedná se o dobrodružnou akci, která je plná plížení ve stínech, tichého vraždění a šplhání po střechách majestátných měst.

Zdroje: Collider, Film Divider

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest