Hobit 3: Peter Jackson se těší na vraždění neviňátek

Hobit 3: Peter Jackson se těší na vraždění neviňátek | Fandíme filmu
Režisér Hobita už se nemůže dočkat, až nacpe svoje hrdiny do válečného masomlýnku. A co prodloužený Pán prstenů a Silmarilion?

Není to tak dávno, co Peter Jackson poodhalil závoj tajemství v rozhovoru pro magazín Empire. Teď mu jazyk rozvázal Total Film, a i když se Peter částečně opakoval, několik novinek přeci jen zaznělo. Režisér se těší na grandiózní vrcholnou bitvu, ve které konečně bude moct zabít pár postav, kterých je v Hobitovi opravdu hodně. I podle Jacksona už byl nejvyšší čas. Nicméně pozor, film rozhodně nemá být čistě o Bitvě pěti armád, jen se kolem ní všechno točí a osudy všech postav jsou s ní provázané. A i když jde dost pravděpodobně o Jacksonův poslední film ze Středozemě, rozhodně to nebude bitva největší. Minimálně Bitva na Pelenorských polích z Návratu krále byla masivnější. Úplně jiný rozměr teď však bitvy dostávají z pohledu filmařů, kteří oproti davovým scénám v Pánovi prstenů najednou mají z natáčení velké bitvy téměř komorní vzpomínky. Orlando Bloom (Legolas) dokonce zažertoval, že k natáčení stačili tři lidi a krabice.

Peter většinu bitvy točil sám s pomocí virtuální kamery, což je zkušenost, kterou neměl od svých raných filmů, kdy ještě běhal za kamarády se Super osmičkou. Jackson opět zdůraznil, že atmosféra bude postupně houstnout - čeká nás thrillerový zážitek a blížíme se do světa Pána prstenů, se kterým je třeba Hobita provázat.

Co se dalších projektů týče, tak o Silmarilionu Jackson sice neřekl, že by jej točit nechtěl, avšak připomněl, že Tolkienovi dědicové filmařům nechtějí prodat práva, takže epické mýty z dávných časů Středozemě vůbec nejsou na pořadu dne. O něco reálnější by byl nový, ještě delší sestřih Pána prstenů, kterého bychom se mohli dočkat, "pokud o něj bude zájem". Podle Jacksona několik scén stále ještě veřejnost neviděla, jmenovitě například první setkání Aragorna s Arwen, při kterém Viggo Mortensen údajně vypadá na dvanáct. Ze všeho nejvíc se ale Jackson těší, až se společně se svojí partnerkou a spoluscenáristkou Fran Walsh pustí do nějakého menšího novozélandského příběhu, v duchu Nebeských stvoření. Jako bonus přidáváme letecký snímek kulisy města Dolu. 

Zdroje: TORn, Thorin Oaken Shield

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest