Zaklínač: Chystá se celovečerní zpracování

Zaklínač: Chystá se celovečerní zpracování | Fandíme filmu
Slavný fantasy román už byl zpracován jako seriál i jako videohra. Teď bychom se měli dočkat celovečeráku.

Všechny fanoušky románů Andrzeje Sapkowského určitě potěší zpráva, že se rozjely práce na celovečerním filmu ze světa Zaklínače. Na Facebooku to potvrdil Tomasz Baginski, kreativní ředitel polského studia Platine Image, které je zodpovědné za efekty k filmům jako Katyň nebo Antikrist Larse von Triera.

Sám Baginski není co se týče Zaklínače žádný zelenáč. Vytvořil intra k prvním dvěma počítačovým hrám z tohoto fantasy universa. Za svůj krátký animovaný film Katedrála byl dokonce v roce 2003 nominován na Oscara. Sapkowského dílo je zkrátka, zdá se, v těch nejlepších rukou.

Hlavní postavou příběhů polského autora je zaklínač Geralt, profesionální zabiják monster, ochránce nevinných a miláček žen. Jeho vyprávění jsou plná jemného humoru a odkazů na náš současný svět a kulturu.

První film na motivy Sapkowského románů vyšel v roce 2001. Tenkrát ale šlo jen o několik scén z nepříliš úspěšného seriálu, sestříhaných do filmové podoby. A aby toho nebylo málo, snímek nakonec odsoudil i sám spisovatel. Doufejme tedy, že se historie opakovat nebude a nový Zaklínač ukáže svému staršímu bráškovi, zač je toho polská fantasy.

Zdroj: TheNews.pl

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest