Exodus: Bohové a králové - Fotky a zajímavosti

Exodus: Bohové a králové - Fotky a zajímavosti | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Ridley Scott mluví o tom, jaký film si pro nás připravil, Christian Bale a spol. jsou k vidění ve svých kostýmech na sadě fotografií z filmu.

Starozákonní příběh o Mojžíšovi v hrubých obrysech zná asi každý. Mojžíš byl jedním ze starozákonních proroků, narodil se ve starověkém Egyptě, kde faraón nakázal vyvraždit chlapce izraelských otroků. Mojžíš přežil, protože jej rodiče poslali jako Plaváčka po Nilu. Našla jej faraónova dcera a ujala se jej. V dospělosti Mojžíš při sporu zabil faraónova služebníka a musel utéct z Egypta. V hořícím keři se mu ale zjevil Bůh a poslal jej zpátky, aby vyvedl židovský lid z otroctví. Faraón Ramesse II. odmítal otroky propustit, dokud Bůh na Egypt neseslal deset morových ran. Poté Mojžíš směl Židy odvést, avšak Ramesse II. se je jal pronásledovat. Izraelité prchli přes Rudé moře, které se před nimi rozestoupilo a následně spláchlo egyptská vojska. Národ následně putoval čtyřicet let pouští, než se definitivně dostal do země zaslíbené, a během putování Mojžíš podle tradice dostal od Hospodina na dvou kamenných deskách Desatero božích přikázání.

Režisér Ridley Scott tvrdí, že v klasickém příběhu našel mnoho nového, o čem při své zběžné znalosti ani netušil. Slibuje nám epické dobrodružství, které nabídne úplně jiný zážitek, než Desatero přikázání s Charltonem Hestonem. V centru pozornosti by měl stát vztah Mojžíše a Ramesse II., kteří byli vychovávání prakticky jako bratři, avšak spolu s vývojem událostí není vzájemná náklonnost už tak jednoznačná a vztah se komplikuje. Mojžíše ztvárnil Christian Bale, Ramesse II. Joel Edgerton. Jako Jozue se objeví Aaron Paul, Sigourney Weaver hraje Ramesseovu matku Tuju, Ben Kingsley Jozueho otce Nuna, John Turturo hraje Setiho I., faraona a otce Ramesse II.

Natáčení filmu probíhalo po 74 dní převážně ve španělské Almeríe na pobřeží Středozemního moře a na kanárské Fuerteventuře. Ve starším článku si můžete z natáčení prohlédnout řadu fotek, dnes pro vás máme pět fotek nových, oficiálně zveřejněných. Exodus: Gods and Kings bude v českých a slovenských kinech uveden 25.12. jako EXODUS: Bohové a králové.

Zdroj: EW

Galerie: 5

Exodus: Bohové a králové - Fotky a zajímavosti | Fandíme filmu Exodus: Bohové a králové - Fotky a zajímavosti | Fandíme filmu Exodus: Bohové a králové - Fotky a zajímavosti | Fandíme filmu Exodus: Bohové a králové - Fotky a zajímavosti | Fandíme filmu Exodus: Bohové a králové - Fotky a zajímavosti | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest