Transformers 5: Co všechno už víme

Transformers 5: Co všechno už víme | Fandíme filmu
Kdy se filmu dočkáme, kdo ho bude točit a kam směřuje děj.

Zatímco Transformers: Zánik řádí v kinech a po víkendu už budou mít na kontě mnohasetmilionové sumy, producenti pomaličku začínají připravovat další dojnou krávu, tedy další pokračování. V minulosti se hovořilo o tom, že by čtyřka měla být počátkem nové trilogie, posledním dílem připraveným pod režijním dohledem Michaela Baye a také by měla být uvedena do kin v roce 2016. To všechno je během propagace Zániku postupně vyvraceno.

Nejjednodušší je to s tou trilogií. I když čtyřka jednoznačně odkazuje k dalšímu pokračování, producent Lorenzo Di Bonaventura se dušuje, že v Paramountu chtějí do každého filmu dát všechno a momentální plánování filmových sérii na mnoho let dopředu je jim cizí. Budeme dělat, jako že Bonaventurovi věříme a pětku budeme brát jednoduše jako další díl, ne jako prostřední část nové trilogie. Datum premiéry bylo na rok 2016 sice oznámeno oficiálními představiteli Paramountu, přesto šéf studia Rob Moore později tvrdil, že muselo jít o nějaké nedorozumění. Film očekává spíš v roce 2017, jak ostatně bylo avizováno již v minulosti. Natáčení takhle masivních blockbusterů je prý jednoduše příliš složité a tříletá pauza mezi jednotlivými díly je potřeba.

Možná jde ale o určité mlžení. Dva roky příprav dosud vždy bohatě stačily a Paramount chce dát ve skutečnosti Bayovi čas, aby si oddechnul, nebo rovnou natočil nějaký menší film ala Pain and Gain, a pak se k sérii opět vrátil. V minulosti při natáčení každého dílu Bay tvrdil, že ten aktuální je už opravdu jeho poslední. Nicméně při propagaci Zániku všichni producenti působí dojmem, že jsou si naprosto jistí, že se Michael vrátí ještě jednou. A on sám už neříká, že končí, ale pouze že si není jistý co bude dál. Zdá se, že ho Transformeři baví a s novým obsazením je daleko spokojenější než s rebelujícím Shiou LaBeoufem. Stačí přihodit správně velký šek a za pár let je zpátky jak na koni.

A co vlastně v příštím filmu uvidíme? Scenárista Ehren Kruger, který má na svědomí všechny filmy od druhého dílu, sice zatím neví, jestli dostane na starosti i pětku, avšak scénář už prý má v hlavě. Během propagačních rozhovorů dále padlo, že by se další díl měl zaobírat tajuplnými Stvořiteli, kteří v Zániku nejprve v úvodu vyhubili dinosaury a následně najali Lockdowna, aby zajal Optima Primea. Padlo sice několik vět o tom, že byl ve vesmíru vychýlen balanc, avšak přesné důvody pátrání po Optimovi neznáme. V závěru filmu pak Prime odlétá do vesmíru spolu se „Zrnem“, aby Stvořitelům předal zprávu, že se sebou vytírat rozhodně nenechá. Ze Stvořitelů jsme zatím viděli pouze ruku, která vzdáleně připomínala pařátky, jaké mají někteří Quintessoni, rasa v jednom seriálu skutečně zodpovědná za stvoření Transformers. Je tedy klidně možné, že se pátý film Quintessony nějakým způsobem bude inspirovat.

Dále je patrné, že by nějakou výraznější roli měl hrát Galvatron. Na straně Autobotů můžeme jistě počítat s Optimem a Bumblebeem, z lidských postav se téměř určitě vrátí Yaegerovi (Mark Wahlberg a Nicola Peltz). Lze se však obávat, že napodruhé už je dohromady s roboty nesvede náhoda, ale nějaký za vlasy přitažený, nepříliš uvěřitelný důvod. Fanoušci samozřejmě pořád sní o Unicronovi, avšak Lorenzo Di Bonaventura naznačuje, že jeho čas teprve přijde. Navíc jej nepovažuje za příliš zajímavého. Záporák velikosti planety je zkrátka obrovský objekt, není to někdo, s kým byste se mohli pohádat a poprat. Každopádně se také bude i pátý díl odehrávat opět na Zemi, nějaké vesmírné dobrodružství společně s Optimem nás nečeká.

Zdroje: Screen Crush, Collider, Collider II, Collider III, MTV, IGN

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest