Michael Kohlhaas: Mads Mikkelsen s mečem v ruce

Michael Kohlhaas: Mads Mikkelsen s mečem v ruce | Fandíme filmu
Severský chameleon se vtělil do novověkého bojovníka za spravedlnost. Pusťte si trailer.

Za nic neříkajícím názvem Michael Kohlhaas se skrývá raně novověké drama s epickým nádechem, ve kterém nechybí nic, co od podobných filmů očekáváte. Pod vedením nepříliš známého francouzského režiséra, jménem Arnaud des Pallières, který se postaral i o scénář, se hlavní role zhostil seveřan Mads Mikkelsen (Hon, Casino Royale, seriál Hannibal), který svými ostrými rysy zaručeně dodá šestnáctému století ten správný říz. Po jeho boku se objeví i plejáda dalších zkušených herců, i když ne tak zvučných jmen. Za všechny však stojí za zmínku například Bruno Ganz (Pád třetí říše).

Co se týče zápletky, ta hraje na jistotu. Na úspěšném obchodníkovi s koňmi a jeho šťastné rodině, je mocnými lidmi spáchána křivda (jinými slovy dojde k vraždě). Srdce hlavní postavy, Michaela Kohlhaase, bude pochopitelně volat po pomstě a když se mu podaří dát dohromady i menší armádu, pustí se do velkého boje za spravedlnost. Zajímavostí příběhu je, že staví na základech skutečné historické události, odehrávající se ve čtyřicátých letech šestnáctého století, na území dnešního Německa.

Nejlepší ale je nechat mluvit samotný film. K dispozici je konec konců trailer, který toho odkrývá víc než dost. Vnese nás do jednoho života, který se od základů změní a ze spořádaného muže udělá válečníka. Ukázky dávají znát, že válčit se bude udatně, chrabře a do posledních sil (samozřejmě přesně tohle od mužů s meči a luky každý očekává) a je možné, že toto historické dílo bude věrně plnit vše, co mu žánr ukládá a hrdě se do něj zařadí. Na druhou stranu všechno působí přímočaře, bez prostoru k spekulacím a pravděpodobně každého, kdo si dá dvě a dvě dohromady, v tomto filmu nic moc nepřekvapí. Jestli se ale Michael Kohlhaas přiblíží laťce, kterou si nastavil svým přirovnáním k Robinu Hoodovi, bude určitě stát za zhlédnutí.

Film byl loni na podzim uveden na Festivalu francouzského filmu v Praze, ale třeba se někdy dočkáme i vydání na DVD. Uvedení v kinech je spíše nepravděpodobné.

Michael Kohlhaas: Trailer

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest