Scenáristka Juno bude režírovat

Scenáristka Juno bude režírovat | Fandíme filmu
Diablo Cody chystá komedii Leg of Lamb s Russellem Brandem v hlavní roli.

Jedna z nejžhavějších scenáristek současnosti, Diablo Cody (Juno, Jenifer‘s body, United States of Tara), chystá režijní debut Lamb of God, který pojednává o silně věřící ženě, jež po havárii letadla ztratí veškerou víru a vrhne se přímo do města hříchu - Las Vegas. Tady nenajde pouze divokou volnost, ale kupodivu i cestu zpátky k Bohu. Při troše umírněnosti (Cody se občas nechává lehce unést) by tahle komedie mohla být podobně půvabná jako třeba Juno, za jejíž scénář získala Diablo Oscara.

Pro hlavní roli si režisérka vyhlédla Američanku Julianne Hough, jejíž filmografie zatím nečítá nic, čím by na sebe upoutala výraznější pozornost a jakéhosi „průvodce ztraceného jehňátka“ ztvární Russell Brand. Brand se poměrně úspěšně uchytil jako komediální herec (Dostaň ho tam, Artur), ale v letošní adaptaci Bouře od Williama Shakespeara, The Tempest, ukázal, že se nebojí i serióznějších projektů. A diváci by ho určitě rádi viděli nejen jako toho „šaška“, ale třeba i jako životem těžce zkoušeného sympaťáka. Posledním přírůstkem do obsazení je Octavia Spencer, další nadějná herečka, která Diablo zaujala v dramatu The Help Thomase Newmana (Správci osudu). Ve filmu si zahraje krupiérku v kasinu.

Otázkou zůstává jak si Diablo poradí s režií. Jako jedna z mála scénáristů je privilegovaná tím, že není jen neznámým jménem a diváci sledují „její“ filmy kvůli „jejím“ scénářům. Podobně jako je to třeba u Charlieho Kaufmana. Má smysl riskovat svou pověst? Na druhou stranu spousta režisérů začínala jako scénáristé a tak není vyloučeno, že Diablo ještě překvapí.

Zdroj: Slashfilm, Showblitz

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest