Box Office: Godzilla boří všechny předpovědi

Box Office: Godzilla boří všechny předpovědi | Fandíme filmu
Obřímu ještěrovi chybělo málo k překonání Marvelu, se Spider-Manem si však poradil.

Parádních 93 milionů dolarů je suma, se kterou se vytasil Godzilla na svůj první startovní víkend. Rozlučková spolupráce studií Warner Bros. a Legendary Pictures je o to příjemnější, že se výhledové tržby pohybovaly někde u 70 milionů. Pouhé dva miliony chyběly ikonickému monstru na nejlepší letošní otvírák druhého Kapitána Ameriky, premiéru druhého Spider-Mana však film porazil. Film samozřejmě ukradl konkurenci většinu dospělého publika (60 procent diváků bylo starší 25 let) a IMAXové projekce (výtečných 15 procent tržeb přišlo právě z obřích pláten). Dvojnásobné tržby než měla Godzilla z roku 1998 potvrzují i dvojnásobně vyšší kvalitu. Kritici však jedním dechem dodávají, že mimo působivou destrukci se film moc nemá čím dalším pyšnit.

Po LEGO příběhu tu má tedy Warner Bros. další úspěšně nastartovanou sérii, které by mohla svojí přístupností "obyčejnému divákovi" ukázat silnou výdrž, navdzory X-Menům z příštího týdne. Pro studio je to mimojiné i nejlepší květnový otvírák v historii (naposledy Matrix Reloaded s 91 miliony), který zatím slušně živí i zahraniční tržby pohybující se v prvních odhadech někde u 80 milionů. A nezapomínejme, že natěšené trhy jako Čína nebo Japonsko ještě na svoji porci destrukce teprve čekají do června a července.

Na dvojce se udrželi Sousedi, i když jim Godzilla uštědřil docela nadprůměrné propady, co se týče komediálního filmu (47 procent). S 26 miliony za tento víkend je film aktuálně v USA na 91 milionech. Určitě si z minulého týdne vzpomínáte na informaci, že byl rozpočet pouhých 18 milionů dolarů. Není divu, že Marvel vyjednává s kasovním tahounem Zacem Effronem.

Třetí příčku okupuje Amazing Spider-Man 2, který se v Americe rozhodně nemá nijak dobře, protože 17 milionů z tohoto víkendu a 172 milionů celkově je výkon, kterému se Raimiho trilogie jen směje. Naštěstí film drží zahraničí, které táhne celkové tržby přes 600 milionů dolarů.

Čtvrté místo patří Disneymu, který nasadil sportovní drama s Jonem Hammem, jenž koučuje indické baseballisty. Million Dollar Arm však nedostalo slušný nadhoz od kritiků, takže odpal s necelými 11 miliony rozhodně není žádný homerun. Mouse House chrlí Marvelovky i ultravýnosné animáky, když ale přijde na žánrová dramata, člověk se i diví, jaká zvrácená poselství tohle studio dokáže poslat do světa. Jon Hamm se navíc znovu ukazuje jako televizní hvězda, která to nemá v kinech kdovíjak jednoduché. Naposledy jsme tu měli Aarona Paula v Need for Speed. Bohužel ne každý má takové univerzální charisma jako Bryan Cranston z Godzilly (a seriálového hitu Breaking Bad).

Jedna za všechny, která měla na Sousedy náskok dvou týdnů, už za snímkem zaostává o dvacet milionů dolarů (71 milionů celkem). Obě komedie jsou na tom stejně ve světě, kde mají po 150 milionech. Captain America 2 překročil ve světě 700 milionů a když jsme u Marvelu, nezávislárna Chef od Jona Favreaua vyrazila do dalších 68 kin a utržila tam hezkých 730 000 dolarů.

Příští týden nás čeká návrat dua Sandler-Barrymore v komedii Blended a osvědčená jména nebudou chybět ani v X-Menech: Budoucí minulosti. Všechny je ale vypisovat nebudu. Tak příští víkend!

Zdroj: Forbes

Amazing Spider-Man 2

02.05.2014 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest