Steven Spielberg chystá náboženský skandál

Steven Spielberg chystá náboženský skandál | Fandíme filmu
Spielberg bude přinejmenším produkovat (možná i režírovat) skutečné drama o židovském chlapci, kterého v 19. století unesla katolická církev na převýchovu.

Celý filmový svět se ptá, co bude příštím projektem oscarového režiséra Stevena Spielberga. Podle nejnovějších informací jím může být snímek The Kidnapping of Edgaro Mortara čili Únos Edgara Mortara. Není ještě úplně jisté, zda se Steven bude na projektu podílet jen jako producent nebo se také zhostí režie, vedle příprav "Edgara" totiž zvažuje také natáčení Montezumy, historického snímku o aztéckém vůdci Montezumovi, a sci-fi Robopocalypse, která má snad po loňském odkladu konečně hotový scénář. Přípravy The Kidnapping jsou ale zřejmě ze všech tří filmů nejdál, ať už jej nakonec bude režírovat kdokoliv.

Ústředním motivem The Kidnapping of Edgaro Mortara je pravdivý příběh o italském hochovi z poloviny 19. století, jenž do svých šesti let vyrůstá u své rodiny a je vychováván v židovské víře. Kvůli tomu, že ho jeden z jejich služebníků nechá tajně pokřtít k nim do domu jednoho dne vtrhnou příslušníci Papežského státu a odvedou chlapce do kláštera, aby zde mohl být vychován jako křesťan. Nakonec se z něj stal kněz augustiniánského řádu. Tento případ se stal centrem mezinárodní pozornosti a obrovskou kontroverzí, jež vyvolala vlny protestů po celém světě, včetně nesouhlasu Napolena III., ochránce papeže. Přesto si papež Pius IX., který hocha adoptoval, stál za svým a nevydal ho zpět zoufalým rodičům. O událostech původně pojednává knížka The Kidnapping od Edgaro Mortara od spisovatele Davida I. Kertzera.

Náboženské drama se silným příběhem je přesně ten správný materiál pro stáj Stevena Spielberga. Co navíc hraje filmu do karet je fakt, že scénář píše Tony Kushner, který se Spielbergem spolupracoval na takových snímcích jako jsou Mnichov či režisérův poslední režijní počin - Lincoln. Oba projekty si vysloužily oscarové nominace. Že by na ně tedy umělecká dvojice mířila i tentokrát?

Zdroje: Variety, Wiki

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest