Expendables 3: Třináct zajímavostí z natáčení

Expendables 3: Třináct zajímavostí z natáčení | Fandíme filmu
Postradatelní odhalují svá tajemství. Co od kterého herce čekat a kdo dostal kolik prostoru?

Premiéra třetích Expendables se blíží, a tak zámořští novináři konečně směli zveřejnit své reportáže z natáčení. Vybíráme z nich pro vás to nejzajímavější.

  • Natáčení trvalo celkem 56 dní, po celou dobu točil jak první tak druhý štáb. Režiséra toho prvního (a celého filmu), Patricka Hughese si vybral Sylvester Stallone na základě jeho prvotiny Red Hill, druhý štáb (obvykle pověřený natáčením akce) vedl Dan Bradley, zkušený harcovník zodpovědný za druhý štáb třeba v bourneovkách, Mission Impossible 4 nebo Spider-Manovi 2 a 3.
  • Točilo se opět v Bulharsku, kde si režisér pochvaloval rozmanitou krajinu. Točilo se hodně na lokacích a filmaři si zakládají na tom, že využívali tolik praktických efektů, kolik jen mohli. Ve filmu je scéna, ve které Expendables zachraňují Wesleyho Snipese vrtulníkem z jedoucího obrněného vlaku, která se skutečně natáčela, nepřipravily ji počítače. Přesto by mělo být ve filmu nakonec až 2000 trikových záběrů. V Expendables 2 počítače připravily pouze zhruba 1400-1700 trikových záběrů.
  • Hned po úvodní akční scéně s rozjetým vlakem se Expendables podívají do somálského Mogadiša, kde poprvé potkají záporáka v podání Mela Gibsona, Barneyho bývalého parťáka Conrada Stonebankse. Následně se bude děj odehrávat ve smyšlených zemích třetího světa a dle očekávání vše vyvrcholí tím, že si dají Mel se Slyem osobně přes držku.
  • Film by měl být do velké míry o tom, že Postradatelní stárnou a Barney začíná přemýšlet o důchodu. Proto je potřeba najít mladou krev. Tu představuje mladý tým vedený Kellanem Lutzem, kterého doplňují Glen Powell, Ronda Rousey, Victor Ortiz a zřejmě i Antonio Banderas! Mlaďoši nebudou zpočátku chovat ke starým pákám patřičný respekt, ale Expendables si ho samozřejmě v průběhu filmu dovedou hravě vydobýt. Stallone klade důraz na to, že povolání mladých posil reflektuje i skutečný život, ve kterém také filmaři potřebují novou krev, aby se neustále neopakovali.
  • Kellan Lutz hraje šéfa mladého týmu, má to být takový „mladý Barney“ a říká se mu Smilee, protože se nikdy nesměje. Lutz měl hrát už ve druhém filmu, nicméně postava byla nejprve ze scénáře vyškrtnuta, protože už tak bylo na plátně hodně lidí, a když se následně místo pro mladého postradatelného opět našlo, Lutz už musel plnit závazky u Twilightu a roli dostal Liam Hemsworth.
  • Antonio Banderas trval na tom, že ve filmu bude hrát jedině klaďase a bude si moci upravit scénář. Nakonec ve filmu hraje žoldáka, který se po celý film snaží přesvědčit Expendables, aby jej mezi sebe vzali a měl by být ve filmu jedním z hlavních zdrojů humoru.
  • Wesley Snipes hraje postavu zvanou Doc (nebo také Doctor Death). Stejně jako Jason Statham hraje experta přes nože, což je jedním z důvodů, proč mezi postavami vládne řevnivost. Snipes chtěl být vždycky součástí série, místo cvičení se připravoval koukáním na Expendables 1 a 2. ;-)
  • Harrison Ford hraje šéfa postavy Bruce Willise z předchozích dvou dílů, tajného agenta a pilota vrtulníku. Jak víme už z dřívějška, ve filmu se jen mihne.
  • Kelsey Grammer hraje zvláštní roli agenta žoldáků (ve smyslu sportovního agenta, nikoliv tajného), který bude Slyovi pomáhat hledat mladou krev.
  • Terry Crews kvůli závazku u seriálu Brooklyn Nine-Nine točil jenom týden a málem se filmu nemohl zúčastnit vůbec. Jason Statham, Dolph Lundgren a Randy Couture by zřejmě stále měli být se Slyem na plátně po celou dobu filmu. 
  • Jet Li se objevil v Bulharsku pouze na pár dní.
  • Lepší situace vládne v případě Arnolda Schwarzeneggera. Ten pobyl ve východní Evropě přes týden, přičemž první film natáčel půl dne a ten druhý čtyři dny.
  • Stallone naznačil, že do budoucna se nebrání spin-offům (na cestě jsou Expendabelles) a navzdory omlazování týmu žertoval o natáčení dalších pokračování až do sedmičky a naznačil, že by v budoucnosti mohl k účasti přesvědčit Jacka Nicholsona, který se prý v minulosti už málem objevil, ale nevyšlo to časově.

Zdroje: Collider, IGN, Coming Soon, Joblo

The Expendables 4

29.12.2018 | USA
Akční, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu