300: Trojka snad dříve než dvojka

300: Trojka snad dříve než dvojka | Fandíme filmu
Na druhou Třístovku jsme čekali osm let. Čekání na další díl snad tak dlouhé nebude. A jaké jsou první nápady producenta Marka Cantona?

Článek obsahuje spoilery k filmům 300: Bitva u Thermopyl i 300: Vzestup říše.

300: Vzestup říše sice v zámoří nesklízí tak pozitivní recenze, jako v Česku a i tržby zatím rostou pomaleji než u prvního dílu, ale i tak se zatím zdá, že by film měl být komerčně úspěšný. Dalšího pokračování se tak s vysokou pravděpodobností dočkáme. Producent Mark Canton pevně doufá, že na příští film nebudeme muset čekat osm let, jako na Vzestup říše, přičemž napodruhé by snad filmaři měli mít jednodušší pozici. První film totiž končí smrtí prakticky všech hrdinů a tak scenáristé museli ze všeho nejdříve ve spolupráci s Frankem Millerem vymyslet, jak vycouvat ze slepé uličky. Následně Zack Snyder odešel natáčet Muže z oceli, takže bylo třeba hledat nového režiséra.

Druhý film nepřežil jenom záporák, ale i celá řada hrdinů, tudíž budou mít scenáristé daleko větší manévrovací prostor. I tak ale Canton předpokládá, že i nadále musí pokračovat zápolení s Xerxem, dosavadním záporákem obou filmů, který stále ještě nebyl poražen. Stejně tak si už studio ověřilo, že Zack Snyder není nepostradatelný a film se dá natočit i s režisérským náhradníkem. Vedle potenciální trojky Canton nezavrhuje ani myšlenku režisérského sestřihu obou dosavadních filmů, který by oba příběhy předložil jako navazující sled vzájemně propojených událostí. Přeci jenom je pravda, že 300 a „300 2“ nejsou klasicky následující filmy, ale dva příběhy vyprávěné paralelně, dva pohledy na jednu dlouhou válku. Podobný sestřih je ale spíše fantazií, museli by o něj stát oba režiséři a vedle chuti na něj mít také čas.

Co vy na to? Dali byste si polonahé bojovníky i potřetí?

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu