Box Office: Nová 300 zřejmě půjde přes tři sta

Box Office: Nová 300 zřejmě půjde přes tři sta | Fandíme filmu
Velké divy dělal i Wes Anderson a Oscaroví vítězové.

Nikdo asi nečekal, že se na stranu pokračování dnes již klasické 300 postaví všichni bohové, ale 46 milionů dolarů, které z amerických kin doslova vymlátilo 300: Vzestup říše, rozhodně není špatný výkon. Ano, jsme na polovině otvíráku jedničky, ale značka očividně stále táhne, divákům se řádění v sépiových barvách rozhodně nezajídá a ani kritici druhou řeckou anabázi nijak nepošramotili. Mládeži nepřístupný rating a druhý nejlepší start takto ohodnoceného filmu v IMAXech, posouvá aktuálně 300: Vzestup říše někam k 300 milionům celosvětově, s tím, že velké peníze se očekávají hlavně ze zahraničních kinosálů, odkud má film už teď pěkných 87 milionů.

Na dvojce je Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana. S 32,5 miliony je to pro studio DreamWorks celkem zklamání, protože všechny jeho březnové animáky za poslední roky šly bezkonkurenčně nad 40 milionů. Je to zřejmě souhra nadvlády LEGO příběhu a Ledového království, které se v patnáctém víkendu pořád dokáže cpát do TOP 10, a slabé propagace, která nedokázala udělal z kresleného cestování v čase událost. Pro studio je to tak malé zaškobrtnutí, které bude v létě zachraňovat Jak si vycvičit draka 2, protože Peabody je americká klasika z 60. let a v zahraničí asi nijak extra nepotáhne.

Na trojce NON-STOP s 15,4 miliony dolarů. Film končí druhý týden nasazení se 72 miliony celosvětově a urputně se snaží vyhnout propadům 96 hodin: Odplaty. Zatím se mu to celkem daří.

Na čtyřce LEGO příběh s 11 miliony a 360 miliony celosvětově. Na pětce pak Son of God s 10 miliony. Snímek se propadá podle očekávání a díky jeho laciné výrobě ten pád nebude nijak bolet.

Do TOPky se protlačilo i oscarové 12 let v řetězech a 2,4 milionů ho vyneslo dokonce na deváté místo. Film si tak v Americe polepšil na 53 milionů dolarů (celosvětově 158 milionů). Necelý dvojnásobek diváků přilákalo zpátky do kina i oscarové vítězství dvojky McConaughey/Leto. Klub poslední naděje si tak může k 25 milionům připočítat ještě 637 000 dolarů. Gravitace si přilepšila o 900 000 dolarů k celosvětovým 708 milionům, zatímco Špinavý trik o 1,1 milion (celosvětově čtvrt miliardy) a Ona o tolik, aby se přehoupnula přes 25 milionů. Konkrétně to bylo 264 tisíc a celosvětově má film na kontě 33 milionů dolarů.

Opomenout nesmíme ještě jednu novinku tohoto týdne, kterou je Grand Hotel Budapešť, jemuž téměř nestačily limitované čtyři projekce, ze kterých tahle artová týmovka vyzobala do posledního drobáku rekordních 800 000 dolarů. 200 000 dolarů na jedno kino je totiž druhým nejlepším průměrem na kino, mezi hranými filmy (Red State Kevina Smithe se za víkend z jednoho kina podařilo dostat dokonce 204 000 dolarů). To je jasný impulz pro Fox Searchlight, aby kvapně navýšili počet projekcí pro příští týden.

To je vše. Příští týden Need for Speed, další z taškařic Tylera Perryho s názvem Single Moms Club a v třístovce kin poběží Veronica Mars zafinancovaná fanoušky, takže uvidíme, jestli bloňdatou vyšetřovatelku podpoří i v kinech nebo zakoupením na internetu.

Zdroj: Forbes

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu