Doctor Strange vybírá režiséra

Doctor Strange vybírá režiséra | Fandíme filmu
Také si našel nové scenáristy a dalšího kandidáta na hlavní roli.

Guardians of the Galaxy na nás valí obrázky a videa ve velkém, Kapitán Amerika 2 už je vyloženě za bukem, Avengers 2 už se točí, Ant-Man se co nevidět točit začne. Všechno tedy u Marvelu běží jako po drátkách, je načase plánovat dál. Jedním ze stěžejních filmů třetí fáze Marvel Universe by měl být Doctor Strange, o kterém jsme slyšeli celou řadu drbů, především co se castingu týče. A pozor, nejnovějším kandidátem na roli by měl údajně být Mads Mikkelsen. Což je podle mě nesmysl. Je Mads talentovaný herec? Nesmírně. Má charisma? Má. Ale že by zrovna on byl tím, který by měl šlapat na paty Robertu Downeymu Jr.? To s prominutím ani omylem.

Ale dnes se budeme bavit především o režisérech. Marvel hledá člověka, který by se Doktora ujmul a momentálně zvažuje čtyři kandidáty. Opět jde, jako u většiny ostatních filmů, o vesměs šikovné borce, kteří ale zatím neprorazili natolik, aby si mohli diktovat horentní sumy a snažili se natáčení opanovat.

Jako první je na seznamu Mark Andrews, další člověk z pixaří líhně, který se podílel na seriálu Star Wars: Clone Wars s scénáři Johna Cartera, ale především má Oscara za režii Rebelky, kterou pomáhal dokončit Brendě Chapman, potom, co studio nebylo spokojené s její počáteční prací. Andrews momentálně vyvíjí pro Pixar novou sci-fi, takže je klidně možné, že by na Doctora Strange nemusel mít čas. Nikolaj Arcel napsal evropskou verzi Mužů, kteří nenávidí ženy a loni byl nominován na Oscara za Královskou aféru, na které shodou okolností spolupracoval s výše zmíněným Madsem Mikkelsenem. Pak je tu Dean Israelite, relativní nováček, který momentálně do kin chystá odloženou found footage sci-fi Welcome to Yesterday. O Deanovi zatím nevíme prakticky nic, avšak je docela dobře možné, že se jedná o podobný talent jako v případě Joshe Tranka, který díky nízkému rozpočtu své found footage Kronika dostal možnost ukázat co v něm vězí a teď chystá Fantastickou čtyřku. Posledním do party je Jonathan Levine, který bude pravděpodobně největším šampionem filmových indie geeků. Levine na sebe poprvé strhl pozornost snímkem Wackness, následovala emocemi nabitá dramedie 50/50 a nakonec jsme od Levina mohli vidět roztomilou zombie romanci Warm Bodies.

Scénář už před časem napsali Joshua Oppenheimer a Thomas Dean Donnelly, avšak zdá se, že Marvel začíná znovu od nuly. Nově se pod film podepíší Jon Aibel a Glenn Berger, pánové, kteří ze sebe chrlí animáky jako Monstra a vetřelci či Alvin a Chipmunkové, v lepší případě Kung Fu Panda. Jména scenáristů tak dvakrát velké naděje nevzbuzují, nicméně výběr režisérů nevypadá vůbec špatně. Kterého z pánů byste rádi viděli u kormidla vy?

Zdroje: THR, Bleeding Cool

Doctor Strange

04.11.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest