Avatar: Další díly ve 4K a alespoň částečně v HFR

Avatar: Další díly ve 4K a alespoň částečně v HFR | Fandíme filmu
James Cameron řeší technologie, ale scénář pořád hotový nemá.

Podle posledních zpráv by natáčení dalších tří částí Avatara mělo začít letos v říjnu, nicméně James Cameron podle vlastních slov pořád ještě nemá hotový scénář! Samozřejmě je lepší přípravy pozdržet než uspěchat, avšak řada fanoušků už možná přestává věřit, že se pokračování nejvýdělečnějšího filmu v dějinách ještě někdy dočkáme. Kromě psaní scénáře probíhá design mimozemských tvorů a krajiny a vývoj softwaru. Nové technologie by měly umožnit pokračování dokončit podstatně rychleji než první film, který se kvůli pionýrské povaze natáčení připravoval téměř čtyři roky.

To se ovšem bavíme o technologiích neviditelných, které slouží čistě filmařům. My diváci bychom měli vidět předevšém rozlišení 4K, ve kterém hodlá Cameron promítat a natáčet. Kromě super ostrého obrazu se ale můžeme těšit také na vyšší snímkovou frekvenci. Cameron o natáčení ve 48 nebo dokonce 60 FPS (snímcích za sekundu) uvažoval už v minulosti a momentálně probíhají testy, které mu mají pomoci v rozhodování, zda ve vyšším snímkováním natočit celý film nebo jenom jeho části.

Což mně osobně zní jako rajská hudba. Jsem toho názoru, že Jacksonův Hobit (doposud jediný celovečerní film natáčený v HFR - vyšší snímkové frekvenci) působil ve 48 snímcích za sekundu po většinu času dost nepřirozeně, ale jakmile došlo na rychlé průlety 3D kamery akčními sekvencemi, divák z technologie náhle těžil a dokázal naplno vstřebat obraz, který byl bez HFR značně nepřehledný, až nepříjemný. Pokud by tedy Cameron postupoval směrem jakési „dynamické práce s HFR“, kdy by se vyšší snímkování podle potřeby zapínalo a vypínalo, určitě by se jednalo o využití formátu, které stojí za prozkoumání.

Co se děje týče, Cameron prozradil pouze tolik, že stále půjde především o konflikt mezi lidským a Na’vijským přístupem ke všemu živému, i když se napodruhé má konflikt projevovat úplně jiným způsobem, než v prvním filmu.

Zdroj: RTL

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest