Pompeii: Super Bowl Spot a zajímavosti z natáčení

Pompeii: Super Bowl Spot a zajímavosti z natáčení | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Kolik destrukce ve filmu uvidíme, tvůrce kterého slavného seriálu pomáhal se scénářem a kterými filmy se tvůrci inspirovali.

Super Bowl se pomalu blíží, a tak se na internetu začínají s předstihem objevovat TV spoty, které se budou během velké hry promítat v reklamních předělech. Amazing Spider-Man 2 včera vyrážel dech (nám i Gwen Stacey), Pompeje toho zas tak moc nepředvedly. Spot neukázal mnoho nového oproti trailerům a na půlminutové ploše neukázal vytvořit dojem, že tohle „prostě musíme vidět“, nicméně jej najdete na konci článku, společně se starším TV spotem a nejnovějšími plakáty. K videům přidáváme několik zajímavostí, které tvůrci prozradili novinářům během natáčení.

Filmaři potvrdili, že film je sktuečně inspirovaný Titanicem a Gladiátorem, jak se proslýchalo už před začátkem natáčení. Z Gladiátora si bere antické prostředí, zápasy v koloseu a boj gladiátorů o svobodu. Z Titanicu pak romanci na pozadí obrovské katastrofy. Kromě smyšlené romance se prý filmaři snažili držet co nejvěrněji skutečných historických událostí, obzvláště co se výbuchu Vesuvu týče a simulace katastrofy, kterou způsobil.

Katastrofa potrvá zhruba celou závěrečnou třetinu filmu, což se samozřejmě neobešlo bez digitálních triků. Ve filmu je 45-50 minut záběrů nejrůznějších CGI přílivových vln, zemětřesení apod. To je takové množství, že kdyby snímek vznikal před deseti lety, bylo by naprosto nemožné jej za stanovený rozpočet natočit. Doba ale pokročila, a tak se režisér Paul W.S. Anderson mohl vyřádit. Přes množství počítačových efektů se filmaři snažili co nejvíc využívat praktické triky a postavit co největší množství kulis, včetně jedné třetiny kolosea. Pár dní se točilo dokonce i přímo v Pompejích.

Film se natáčel ve 3D a vedle závěrečné destrukce se můžeme těšit ještě na zápasy v koloseu a závody koňských spřežení. Přes množství akce a destrukce bude ale hrát klíčovou roli také romantika a vykreslení pokleslé společnosti Pompejí, které filmaři přirovnávají k „antickému Las Vegas“. Se scénářem filmu - s dramatickou výstavbou a jazykem postav vypomáhal Julian Fellowes, hlavní hybná síla za seriálem Panství Downton, který si režisér Anderson velice oblíbil.

Pompeii: TV Spoty

Katastrofický snímek se odehrává ve starověkých Pompejích, těsně před tím než město stihne jeho zkáza. Hrdinou příběhu je otrok Milo (Kit Harington), který sní o vykoupení své svobody a životě s dcerou svého pána (Emily Browning), do níž je tajně zamilovaný. Dívka je ale zaslíbena římskému senátorovi (Kiefer Sutherland), Milo je prodán jinému pánovi a má opustit město. Avšak ve chvíli, kdy Vesuv začne chrlit na Pompeje žhavou lávu, hrdina se rozhodne vrátit pro svou milou, a pro svého nejlepšího přítele (Adewale Akinnuoye-Agbaje), gladiátora, který je nucený bojovat v koloseu v předem prohraných zápasech. Dále hrají Jared Harris, Carrie-Anne Moss a Paz Vega. Do našich kin bude film uveden 20.3. 2014.

Zdroje: IMP Awards, Collider

Galerie: 2

Pompeii: Super Bowl Spot a zajímavosti z natáčení | Fandíme filmu Pompeii: Super Bowl Spot a zajímavosti z natáčení | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest