Lance Armstrong vyjede ve třech filmech

Lance Armstrong vyjede ve třech filmech | Fandíme filmu
Vzestup a pád nejznámějšího cyklisty všech dob je natolik výživný, že se jej pokoušejí zfilmovat rovnou tři studia.

Film producentů J. J. Abramse (který momentálně točí sedmé Star Wars) a Bryana Burka o sedminásobném „vítězi“ Tour de France, cyklistovi Lanci Armstrongovi, se údajně pomalu probírá k životu. Post scenáristy by měl zastat D.V. DeVincentis, kterého si můžete pamatovat z filmu Blade, kde si střihnul menší roličku. Coby scenárista má na svém kontě čtyři kousky, nepříliš úspěšný seriál Dead Last (2001), nebo komedii Lay the Favorite z roku 2012. Scénář se bude odvíjet hlavně od knihy Cycle Of Lies, autorky Juliet Macur. Právě ona se Armstrongovou aférou během několika let podrobně zabývala.

Ke štábu Stephena Frearse, který točí konkurenční snímek o slavném cyklistovi, se krom Bena Fostera v roli Armstronga a Chrise O’Dowda v roli Davida Walshe pravděpodobně přidá také Lee Pace. Další hvězdou, která potvrdila svou účast na natáčení, je Dustin Hoffman. Nad scénářem bude tentokrát sedět John Hodge, který má na svědomí kultovní Trainspotting. Film by měl dokumentovat Armstrongův nástup do světa profesionální cyklistiky od roku 1990 až po jeho boj s rakovinou a skandály s dopingem.
 
K Warner Bros., který se také chytil podobného tématu a hodlá prorazit se snímkem Red Blooded American, se krom Jaye Roache na režisérské židli přidal také Bradley Cooper coby producent a spekuluje se o tom, zda se chopí také role samotného Armstronga. Další možností je, že si zahraje Armstrongova stájového parťáka Tylera Hamiltona. Přitom ještě před několika měsíci měl Cooper zastávat hlavní roli u konkurenčního projektu od Abramse.

Paramount s J.J. Abramsem byli sice první, kdo přišli s nápadem natočit film o prolhaném cyklistovi, nicméně další dvě studia jim pořádně šlapou na paty. Možná by sebou měl Paramount trošku hodit, aby i přes relativně zajímavý námět nakonec neostrouhal, protože zatímco Abramsův projekt pospává někde těsně za startovní čarou, konkurence míří směle do další etapy. Red Blooded American je také prozatím ve stádiu plánování, avšak bezejmenný snímek Stephena Frearse už se točí!

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu