Chystá se přímý prequel Harryho Pottera

Chystá se přímý prequel Harryho Pottera | Fandíme filmu
Prozatím pouze pro divadelní pódium, ale J.K. Rowling se bude podílet a vrátí se známé postavy.

J.K. Rowling dělá vše pro to, aby nenapsala další román o Harrym Potterovi, nebo alespoň nový příběh ze stejného světa, nicméně z kouzla Bradavic se jí vymámit nedaří. Už se zdálo, že je Harry pryč, ale postupně jsme se dočkali různých doprovodných knížek, rozsáhlé online encyklopedie/videohry/sociální sítě Pottermore a nakonec i nových filmů z Potterova světa, kde k prvnímu z nich Joanne momentálně píše scénář. Teď jsme se dozvěděli také o přímém prequelu Harryho Pottera.

Ten by měl mapovat Harryho nelehké dětství u Dursleyových, ještě před tím, než poprvé odjel do Bradavic. Hra má pojednávat o životě pod schody, o prožitcích sirotka a vyděděnce. Kromě Harryho se objeví i další známé postavy z knih (filmů) a celkově by se mělo jednat o pohled do duše ustrkovaného chlapce.

Příběh se prozatím chystá pouze jako divadelní hra, kterou bude Rowling produkovat spolu se Soniou Friedman (muzikál Book of Mormon) a Colinem Callenderem (bývalý prezident filmové divize HBO). S budoucími scenáristy bude Rowling spolupracovat, ale sama scénář psát nebude. Dle vlastního vyjádření dostala spisovatelka v minulosti řadu nabídek divadel, která chtěla Harryho adaptovat, avšak teprve nápad Friedman a Callendera ji oslovil.

Momentálně se hledají scenárista a režisér, kteří by měli hru připravit během roku 2014. A zdá se, že se na projektu podílí i Warner Bros. Theatrical Ventures, takže by se asi vůbec nikdo nedivil, kdyby se studio v případě úspěchu pokusilo hru zadaptovat i pro filmová plátna. Pokud ne, uvidíme příběh v kinech téměř určitě i tak, protože přímé přenosy divadelních her se v posledních letech docela rozmohly a zrovna v případě téhle by se asi po lístcích jen zaprášilo.

Zdroje: Daily Mail, J.K. Rowling Facebook

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu