Transformers 4: Je dotočeno

Transformers 4: Je dotočeno | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 14 obrázků
Čerstvé reportáže z placu, podrobnosti o natáčení a ději, obrázky robotů, videoreporty ze zákulisí a datum uvedení první upoutávky.

Natáčení Transformers: Age of Extinction skončilo. Kamery běžely pět a půl měsíce na řadě různých lokací ve Spojených státech, v Číně a Hongkongu. Zatímco úplně nejstarší Transformers byli záměrně natočení na anonymním předměstí, aby měl divák pocit, že se příběh mohl odehrát prakticky kdekoliv, napočtvrté slibuje Michael Bay vyloženě celosvětové měřítko, což natáčení v Číně jen dokládá. Tentokrát by se měl film také obejít bez praštěného humoru, který srážel dolů trojku, ale to jsou prozatím jenom sliby. Naopak téměř určitě uslyšíme ve filmu opět nějakou novou skladbu kapely Linkin Park – jak se můžete přesvědčit v galerii, režisér Bay se nedávno sešel se Stevem Aokim, jedním ze spolupracovníků kapely. A ačkoliv obří roboty bez počítačů jednoduše nepořídíte, Bay se pořád snaží natáčet co nejvíc triků přímo na kameru, takže přinejmenším polovina toho, co ve filmu uvidíme, se skutečně nějakým způsobem odehrála na place. A když už jsme u těch kamer, jaké to vlastně jsou?

Už před časem jsme se dozvěděli, že se film natáčel zčásti na nové digitální 3D IMAX kamery, které jsou schopné přinést srovnatelnou kvalitu obrazu jako klasické IMAX kamery, ale zároveň jsou výrazně lehčí a tišší. Zástupce společnosti, Hugh Murray, doplňuje, že nové zařízení vychází z kamer Phantom, které proslavilo především jejich využití pro natáčení extrémně zpomalených záběrů. Na nové IMAX kamery lze použít stejné objektivy jako na analogové přístroje a lze tvrdit, že laik s největší pravděpodobností oproti původním kamerám nepozná rozdíl. Natáčení na filmovou surovinu bude chybět jenom fajnšmekrům (nemluvě o tom, že analogovou IMAX promítačkou stejně disponuje jen několik desítek kin na světě). Sečteno podtrženo, Transformers budou využívat prakticky plného potenciálu sálů IMAX a to je podstatné. Momentálně jsou Transformers 4 ve střižně a první upoutávku bychom měli vidět v rámci příštího Super Bowlu (2.2. 2014)! Krátce na to Michael Bay slibuje i první teaser trailer. Bude se tedy opakovat stejný propagační model, jako v případě Transformers 3.

Spolu s tím, jak po skončení natáčení začaly vycházet různé reportáže z placu, jsme se také konečně dozvěděli další podrobnosti o ději. Pojďme si tedy shrnout, co všechno anglofonní novináři v posledních dnech odhalili.

Čtvrtý film se odehrává několik let po událostech v Chicagu. Útok Decepticonů zanechal na lidstvu šrámy, ale po tom, co všichni roboti zmizeli, se snaží lidstvo jít dál. Nový život bez robotů žije i rodina Witwickových a do centra dění se dostává nový hrdina. Vynálezce Cade Yeager (Mark Wahlberg), kterého filmaři přirovnávají k doktorovi Brownovi z Návratu do budoucnosti. Když Yeager objeví v zemi prastarého Transformera, válka mezi Autoboty a Decepticony se rozhoří nanovo.

Důležitou úlohu budou hrát ve filmu také Cadeova dcera Tessa (Nicola Peltz) a její přítel, závodník Shane Dyson (Jack Reynor). Blíže neurčitou roli ztvárnil Stanley Tucci, ale zřejmě půjde o úlohu nějaké vědce nebo ředitele společnosti, která má s výzkumem co dočinění, protože jeho asistentka Darcy (Sophia Myles) je geoložka. Li Bingbing si zahraje „ředitelku čínský Transformers“ (ať už to znamená cokoliv) a Kelsey Grammer se ve filmu objeví jako Harold Attinger – hlavní lidský záporák.

Co dodat. Už delší dobu je potvrzeno, že se ve filmu objeví Dinoboti, čili jeden z nich by klidně mohl být náš „prastarý Transformer objevený v zemi“. Co se ředitelky čínských Transformers týče, starší synopse (studiem zpochybněná) tvrdila, že se skupina obchodníků a vědců snaží z robotických technologií poučit a posunout tak výzkum mílovými kroky kupředu. Možná že Li Bingbing zapadá právě někam sem. A Harold Attinger? Ten byl dříve označován za agenta kontrarozvědky, což mnoho dalšího nenapovídá, ale něco je lepší než nic. V galerii můžete vidět nejrůznější schémata a fotky hraček vlastních Transformerů, ze kterých jsme doposud viděli pouze upraveného Optima Primea. Pán na ilustračníh fotkách s automobily je kaskadér Corey Eubanks a na úplný závěr pro vás máme ještě šestici videí ze zákulisí, které oficiálně posvětil štáb, takže se můžete těšit na výrazně přehlednější záběry, než na jaké jsme obvykle u videí z placu zvyklí

Transformers 4: Návštěva natáčení

 

Zdroje: TWF 2005, Transformers Live Action Blog, Michael Bay, Slashfilm, Steve Aoki, Yahoo, Transformers Cars, Seibetron

Galerie: 15

Transformers 4: Je dotočeno | Fandíme filmu Transformers 4: Je dotočeno | Fandíme filmu Transformers 4: Je dotočeno | Fandíme filmu Transformers 4: Je dotočeno | Fandíme filmu Transformers 4: Je dotočeno | Fandíme filmu Transformers 4: Je dotočeno | Fandíme filmu Transformers 4: Je dotočeno | Fandíme filmu Transformers 4: Je dotočeno | Fandíme filmu Transformers 4: Je dotočeno | Fandíme filmu Transformers 4: Je dotočeno | Fandíme filmu Transformers 4: Je dotočeno | Fandíme filmu Transformers 4: Je dotočeno | Fandíme filmu Transformers 4: Je dotočeno | Fandíme filmu Transformers 4: Je dotočeno | Fandíme filmu Transformers 4: Je dotočeno | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest