X-Men: Budoucí minulost mění historii

X-Men: Budoucí minulost mění historii | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Virální kampaň přináší fotky Magneta a video, poodhaluje události filmu, i to co mu předchází.

Už v létě přišel Fox se zajímavou virální stránkou, která představuje Trask Industries, společnost která se po léta snaží vyřešit mutantskou hrozbu, až konečně v roce 2020 vyrobí ty nejmodernější Sentinely, obří roboty kteří začnou mutanty chytat a zavírat do koncentračních táborů. To je zjevně výchozí bod filmu X-Men: Budoucí minulost, ve kterém ze zdevastované budoucnosti cestuje vědomí Wolverina do sedmdesátých let dvacátého století, aby tam varovalo mladého Profesora X a mladého Magneta před budoucí hrozbou.

O tom, co přesně se za éry prezidenta Nixona z pohledu mutantů přihodí, jsme měli doposud jen velice kusé informace, které ale velice zajímavým způsobem rozšiřuje virální stránka The Bent Bullet, která pokračuje ve vykreslování alternativní historie světa, ve kterém žijí mutanti. Už v X-Men: První třída jsme se dozvěděli, že Kubánskou raketovou krizi ve skutečnosti vyřešili mutanti a krátce po premiéře filmaři nahlas přemýšleli o tom, že by mohlo být docela stylové, kdyby se ve druhém filmu skrze Magnetovy schopnosti vysvětlila záhadná vražda amerického prezidenta J.F. Kennedyho. Magneto by se mohl Kennedymu mstít za to, že si přivlastnil zásluhy za zažehnání raketové krize.

Když jsme se dozvěděli, že se historická část Budoucí minulosti bude odehrávat až za prezidenta Nixona, zdálo se, že nápadu s odkloněnou kulkou úplně odzvonilo, avšak aktuální virální kampaň ideu opět vrací do hry. Vypadá to, že se celý incident skutečně buď ve filmu v úvodu či ve flashbacích odehraje, nebo z něj bude přinejmenším úvodní situace vycházet. TheBentBullet.com popisuje optikou novinových článků a úryvků televizních zpráv Kennedyho vraždu, Magnetovo obvinění i následné odsouzení.

Vypadá to, že v této verzi reality je Magneto až do vysokého věku (potažmo konce života) uvězněn v cele z odolných plastů, takže až bude Wolverine cestovat časem do minulosti, bude se muset hodně ohánět, aby x-menovská současnost nakonec vypadala tak, jak ji známe z původní trilogie. Na oficiální fotce z filmu (viz výše) vidíme Magneta ve stejném vězeňském mundůru, jako na fotce dole v galerii, což prokazuje, že je virální kampaň skutečně kanonická. Pokud vám tedy nevadí potenciální spoilery, najdete v posledním odstavci další rozšiřující informace, které by vám jinak možná odhalil až samotný film. Dohromady se každopádně zatím zdá, že přinejmenším propojení se skutečnými dějinami mají noví X-Meni vymyšlené hezky a stylem i atmosférou se budou výrazně odlišovat od komiksů, které točí Warner i Marvel.

The Bent Bullet

Magneto je sice za vraždu Kennedyho odsouzen, ale je poměrně jasné, že je za ni zodpovědný někdo jiný. Řada indicií směřuje k tomu, že by vrahem mohla být Mystique, úplně vyloučit nelze ani nějaký komplot ze strany Trask Industries, popřípadě Bolivara Traska (Peter Dinklage) osobně. A pokud doposud nebylo zřejmé, proč se nevrátí úplně všichni mutanti z X-Men: První třídy, dozvídáme se konečně, jaký osud potkal alespoň část z nich. Azazel (Jason Flemyng) a Angel Salvadore (Zoë Kravitz) zemřeli při přestřelce s agenty speciální jednotky CIA, určené k řešení případů, do kterých jsou zapletení mutanti.

Galerie: 3

X-Men: Budoucí minulost mění historii | Fandíme filmu X-Men: Budoucí minulost mění historii | Fandíme filmu X-Men: Budoucí minulost mění historii | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest