Need for Speed: Trailer plný kaskadérských kousků

Need for Speed: Trailer plný kaskadérských kousků | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 12 obrázků
Adaptace slavné videohry se nás snaží přesvědčit o tom, že si v ničem nezadá s Rychle a zběsile. AKTUALIZOVÁNO: Jak se natáčely akční scény a 13 nových fotek.

Druhý trailer na Need For Speed ve mě zanechal výrazně lepší dojmy než ten první, ale začíná být zřejmé, že v kinech prostě budeme muset přivírat oči. Akce sice v aktuální upoutávce vypadá skvěle a filmařům se výborně daří navodit pocit, jaký zažívá řidič auta při rychlé jízdě, ale samotný důvod k závodění, potažmo děj a dialogy obecně, zatím působí značně nejapně. Na donekonečna omílaném motivu pomsty samozřejmě není v akčních filmech vůbec nic špatného, protože jednoduše funguje, jenže Need For Speed se při tom bere neskutečně vážně, což mu strašně podkopává nohy. Když Aaron Paul se smrtelně vážným výrazem deklamuje rádoby osudové věty, zní spíš jako by parodoval Breaking Bad, než jako hrdina, kterého bychom měli brát vážně. Pořád je samozřejmě možné, že trailer záměrně všechen nadhled vynechává, ale jestli to s tou patetickou upjatostí myslí Need For Speed vážně, tak to ať lákavě vyhlížející akcí raději nešetří.

Mimochodem, prakticky všechno, co v upoutávce vidíte, je práce kaskadérů bez pudu sebezáchovy, režisér Scott Waugh se digitálním trikům snažil za každou cenu vyhnout. Jeho vzorem byly honičky ze sedmdesátých let druhé poloviny dvacátého století, jaké byly k vidění ve Francouzské spojce, Bullitově případu nebo Vanishing Pointu, pro které neváhal Waughn protáhnout svůj štáb menším peklem.

Nejen že se všechny honičky a bouračky natáčely se skutečnými auty, Waughn pohrdl dokonce i luxusem kontrolovaného prostředí v ateliérech, kde filmaři čas od času náročnější kaskadérský kousek natočí před zeleným pozadím a skutečnou krajinu doklíčují v postprodukci. Štáb Need For Speed místo toho vzal jeřáby, vrtulník a vyrazil s kamerou přímo do terénu, kde na úzkých štěrkových silničkách bez svodidel stačilo jediné chybné pootočení volantem a záběr mohl skončit tragédií. Představitel hlavní role Aaron Johnson připustil, že si režisér přál, aby se podobně náročné scény zhostil sám, aby v detailním záběru byla vidět jeho tvář, ale nakonec úkol přenechal milerád kaskadérovi.

Jinak se ale Johnson snažil seč mohl. Prošel řidičským tréninkem, ve kterém se naučil skákat na rampě nebo provádět otočky o 360° a jeho nejnebezpečnější scénou nakonec bylo natáčení honičky na uzavřené dálnici, po které se jen kousek od ramena s kamerou hnal ve dvěstědvacetikilometrové rychlosti. Za nejtěžší kousek filmu překvapivě neoznačil moment, kdy helikoptéra zvedne auto ze silnice, ale honičku, ve které se kaskadér rozjel stošedesátkou a následně přeskočil několikaproudovou dálnici. Režisér Waughn je sám původní profesí kaskadér a pochází z kaskadérské rodiny, tak nás snad podobných lahůdek čeká ve filmu co nejvíce. V galerii najdete 13 nových fotek z filmu.

Need For Speed je závodnický film, inspirovaný známou videoherní sérií, v němž Aaron Paul (Breaking Bad) hraje pouličního závodníka Tobeyho, který uzavře partnerství s bohatým a arogantním byznysmenem (Dominic Cooper) Dinem. Ten Tobeyho podrazí a ušije na něj falešné obvinění z vraždy jeho nejlepšího přítele. Když se Tobey dostane z vězení, myslí jenom na pomstu, kterou by mu měla umožnit účast v tajném závodě z New Yorku do Los Angeles, pořádaném ekcentrickým Monarchem v podání Michaela Keatona. Dino ale odhalí jeho plány, vypíše na jeho hlavu velkou odměnu a poštve tak na něj hromadu ilegálních závodníků ve vytuněných autech. Dále hrají Imogen Poots, Rami Malek, Dakota Johnson nebo Kid Cudi, česká i slovenská premiéra jsou momentálně naplánovány na 13.3. 2014.

Need For Speed: Trailer

 

Zdroje: Collider I, Collider II

Galerie: 13

Need for Speed: Trailer plný kaskadérských kousků | Fandíme filmu Need for Speed: Trailer plný kaskadérských kousků | Fandíme filmu Need for Speed: Trailer plný kaskadérských kousků | Fandíme filmu Need for Speed: Trailer plný kaskadérských kousků | Fandíme filmu Need for Speed: Trailer plný kaskadérských kousků | Fandíme filmu Need for Speed: Trailer plný kaskadérských kousků | Fandíme filmu Need for Speed: Trailer plný kaskadérských kousků | Fandíme filmu Need for Speed: Trailer plný kaskadérských kousků | Fandíme filmu Need for Speed: Trailer plný kaskadérských kousků | Fandíme filmu Need for Speed: Trailer plný kaskadérských kousků | Fandíme filmu Need for Speed: Trailer plný kaskadérských kousků | Fandíme filmu Need for Speed: Trailer plný kaskadérských kousků | Fandíme filmu Need for Speed: Trailer plný kaskadérských kousků | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest