Kdo napíše Scottovy Monopoly?

Kdo napíše Scottovy Monopoly? | Fandíme filmu
Ridley Scott našel scenáristy pro svoji adaptaci společenské hry Monopoly.

Není to tak dlouho, co jsme vás informovali o tom, že studio Universal odstoupilo od spolupráce na čtyřech filmech podle deskových her, které do té doby připravovalo s hračkovým gigantem Hasbro. Že by studio vyděsily vlažné reakce na Bitevní loď? Nebo se snad z Bitevní lodi dokonce klube mizerný film a Universal víc takových nechce? Snad nebude tak zle, poslední video z natáčení slibovalo přinejmenším tupou vysokorozpočtovou zábavu v bayovském stylu.  A filmy, od kterých Universal odstoupil, také nejsou úplně mrtvé. Hasbro dál platí jejich vývoj v naději, že se na rozpracované projekty podaří nalákat nějaké jiné studio.

V podobné situaci jsou i Monopoly (tuhle společenskou hru je nejjednodušší popsat jako obdobu českých Dostihů a sázek), které plánuje režírovat Ridley Scott. Hollywood Reporteru se teď doneslo, že přípravy filmu pomaloučku postupují kupředu, dokonce už byly najatí scenáristé, konkrétně Scott Alexander a Larry Karaszewski. Což přitom nejsou žádná béčka. Tihle pánové společnými silami napsali Burtonova Eda Wooda nebo Formanovo Lid vs. Larry Flint (momentálně píšou druhého Percyho Jacksona). Že by z „herního“ filmu ještě něco bylo? Pokud se budou scenáristé držet starší představy producenta Franka Beddora, tak asi spíš ne.

Beddor se totiž před dvěma roky doznal LA Times, že by chtěl, aby snímek vyprávěl o chlapíkovi, který nemůže najít práci, ale opravdu dobře hraje Monopoly. Jednoho dne usne s kartičkou „šance“ v ruce a probudí se do světa, ve kterém se platí herními penězi, kolem se prochází lidi s trakaři, jezdí v bugatkách nebo na koních. (Hráči Monopolů si zděšeně představují známé figurky, ostatní asi jen nechápavě křiví obličej). A v tomhle světě plném odkazů na herní desku by měl hrdina porazit zlé bratry Parkerovi (tak se jmenuje divize Hasbra, která hru vyrábí) v partii Monopolů. Právě tahle synopse prý Scotta přesvědčila o tom, že tenhle film prostě MUSÍ točit. Nesenilní nám mistr trochu?

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest